Лампа за резервата Фокус мк1

Започната от mitama, 26 Април 2017 10:59:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mitama

Здравейте, нищо не открих за моя проблем затова пускам нова тема. Проблема е следния:  когато дам на контакт лампата на горивото не свети, когато остане малко гориво пак не свети, лампичката е сменена с работеща, но никакъв резултат. Мерих с мултицет клемите за лампичката на таблото и когато дам на контакт там напрежение не идва.колата е Фокус бензин 1.6 100 к.с. 2002. Всякакви предположения са добре дошли

Pyrhel

Пусни теста на таблото и виж дали ще светне тогава?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Revell

Трип компютър имаш ли? При мен в тест режим лампата за бензина светва, но никога не съм я виждал да свети при малко гориво, дори когато трипа показва 0км. Единствено не съм пробвал да оставя колата да спре от липса на гориво...ама май не ми се прави тоя експеримент.

mitama

Направих теста с таблото - лампата за горивото светва.
Да с трип компютър съм и аз не съм я виждал да светне някога.
Стрелката показва нивото на горивото адекватно, явно сигнала за лампата не идва от там.

mitama

Хайде де хора никой ли не знае нищо по въпроса...
Какво дава сигнал на лампата..... Някакви схеми някой да има

К.Методиев

Естествено, че таблото и дава, няма какво да го мислиш толкова.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Revell

Ми ако съдя по моите уреди, както казах в педния пост, трип-а показва 0КМ пробег, скритото меню на трипа показва 2л. гориво(но той по-малко от това не може да показва) и стрелката е паднала под 0 на бензиномера. Хайде де лампата за бензина не светва. Свети само при тест на таблото - не е изгоряла. Може ли инженерите на Форд да направят лампа, която никога да не светва?  (rofl)