Форд МК4:Летни гуми с размер 225 55 17, удачни ли са?

Започната от ross7, 21 Март 2017 13:10:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ross7

Здравейте!Попаднаха ми хубави летни гуми "Мишелин" размер 225 55 17.Досегашните ми зимни бяха 225 50 17.Ще бъдат ли удачни за форд мондео 4?
Благодаря ,предварително!

vvas

ross7

didon80

Слагаш и пробваш. Ако не опира и ти харесва как върви и как вози си ги ползвай.

ross7

Благодаря,колега!Точно така смятам да направя...

shoremk4

А смяташ ли да си оправиш после коефициента през компютъра или ще караш със скорост 'на око' ? :)

Alexi

много интересна проба ще е това ,да дадеш 1000+ лв за гуми за да видиш дали опира и ти харесва :) карайте с фабричните размери ( а те са много ) ,защо всеки се има за по умен от производителя ..

shoremk4

Явно са изпаднали някакви гуми и затова човека се чуди, по принцип нови на 235/45 са с по 50лв на гума надолу спрямо 225/55 баш мишелина.

ross7

Да, изпаднаха ми такъв размер ,,мишелин,, ,затова питах.Сложих ги,не опират, а и возията е по-добра.
Shoremk4, какво имаш предвид,като пишеш за "оправяне на коефицента през компютъра и за карането със скорост на око"..?

jorrddan

Има предвид, че при различен размер на гумите от стандартния, показанието на скоростомера е неточно. Колкото повече е разликата при гумите, толкова повече е и при скоростомера.
Измерването на изминато разстояние също се изменя. Показва по - малко. Там отклонението е по - съществено, но пак не е болка.
В сайтовете за гуми има калкулатори, в които въвеждаш стандартния размер, после твоя размер и ще покаже разликите, които те очакват.
И накрая, колегата има предвид, на компютъра да му се на бие в главата с какви гуми караш за да няма отклонение