Focus mk2 1.6 tdci DPF и катализатор

Започната от niko_nenchev, 06 Октомври 2016 22:15:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

niko_nenchev

Здравейте,след дълги размисли вече си купих Focus mk2 1.6 tdci 110к.с. Така и не можах да разбера има ли DPF или не.
Колата е ЕВРО 3, 03.2006г. гледах по ВИН във Етис но нищо не излезе.Имате ли идея как мога да разбера?
Ако колата е само с катализатор,се колебая дали да го махна?Някой има ли опит с конкретния двигател?

yumyum

Евро 4 е и има DPF поне моя е така въпреки че е по нов с няколко месеца.Ако си работи както трябва не го пипай.В случай че на диагностика излиза евро 3 значи може някой вече го е побългарил преди това.Не е задължително отвън да личи че филтъра е премахнат,обикновенно действат с бургия през него.

Mondeicho

Честито за фордчето и много безаварийни километри! Аз също съм на мнение, че ако всичко си е наред по колата да не се занимаваш с глупости...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Pyrhel

Щом в ЕТИС-а не пише, че имаш DPF, значи е така...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

envo

Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

niko_nenchev

Колата е на 140 000 км.
В Етис излиза само 1.6 TDCi DV6 110,вредни емисии ЕЕС2000.Ползвам онлайн версията.По голям талон е Евро3.Купена е от МП.
За катализатора се замислям,защото гледам,че пак е до турбото,а на всички мои коли досега премахването му се отразявало доста добре.

Chr81

Най-вероятно няма филтър за твърди частици и ако това е така си късметлия....

Alexi

Fordfan1

Искам да изкажа личното си мнение, а вие го приемайте или не :) Катализаторите и dpf филтрите не са сложени просто ей-така на колите. Съгласен съм, че като се задръстят и създават страшни проблеми...и съответно се налага да побългаряваме нещата, обаче понякога само се вкарваме в страшни филми.
За да подкрепя това си мнение, ще кажа за рязането на dpf:

• От гледна точка на опазване на околната среда, рязането вреди
  • Както казват от firmsinfo -
    Цитатмного трябва да се внимава коя фирма ще извърши тази услуга, защото софтуерно се изключва DPF-ът и ако нещо не се направи както трябва, може да доведе до много последици
    . Реално това е така и само който си е патил, той може да потвърди
  • Очаква се да променят закона и да правят сериозни проверки и да налагат солени глоби за резнати филтри
Не казвам, че винаги е опция да купим нов, защото всички знам каква е цената, но при такъв проблем е хубаво да помислим за почистване преди да пристъпим към нещо драстично. Също добре трябва да изберем фирмата, която ще извърши това.

solo5

Цитат на: niko_nenchev в 07 Октомври 2016 09:45:10Колата е на 140 000 км.

По-скоро е на 250-300 хил.км и то ако си късметлия
Горе-долу толкова е и животът на катализаторът и то ако не е карана само в БГ с нашите горива
Моят фокус е с грешка 0420 точно в момента и вариантите са два:
1. нов катализатор
2. разпробиване и премахване на катализатора, поставяне на допълнително резонаторно гърне и байпас на втора ламбда сонда

sa6ster

Навремето за рено гледах, че хората си мият катализатора с меглио (обезмаслител), после много вода и подсушаване с пистолет за топъл въздух.. ама не знам на фордовете до колко е постижимо