Ford Mondeo 2001г. 115 к.с. TDDI

Започната от Cvetoslav90, 11 Април 2017 08:21:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Cvetoslav90

Здравейте! Имам следните Въпроси! Ходих на тест за амортисьорите  на колата и се оказа че задните два държат съответно на 45%-ляв и 43%-десен! Въпроса ми понеже ще трябва да ги сменям макар че нямам омасляване,е препоръчителна марка и освен тях и прахоуловителите заедно с ударните тампони какво друго трябва да сменя? Най-вероятно затова ми бие в купето отзад!

Mondeicho

Това е всичко, което се сменява. Като марка -Sachs, Boge. Monroe са много масови, но има и много недоволни. Аз сложих наскоро Meyle, но не мога да дам адекватно мнение все още, засега са о.к. Аз имах тропане, защото амортисьора се беше разбил, ако си седан или хечбек може да хлопа и от тампон на стабилизиращата щанга.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Cvetoslav90

Седан съм ! Ами тва се чудя сега кво да правя. Защото не е като да са малко пари за амортисьорите ама ако е тампон на стабилизиращата е добре. Другото което се съмнявам е да не са тампоните на моста!

Mondeicho

Често срещано явление и тропането от тампоните на моста, но амортисьорите определено са ти заминали, така че започни от тях иначе ще съсипеш останалите неща по окачването. На мен от Англия ми излезнаха около 250 лв. комплект амортисьори с тампони. Прахоуловителите ги взех оттук за 30 лв.

Cvetoslav90

Можеш ли да ми дадеш линк от където си ги поръчал амортисьорите?

V.Buzev

Къде ходи да ти тестват амортисьорите?
Аз смених задните с Монро и имах ядове че единия дефектира, но ми го смениха гаранционно.
Препоръчвам ти Закс или Каяба.

Cvetoslav90

Ходих на барата зад орион ! От каде си ги купил и на какви пари и колко ти излезе всичко със смяната ?

V.Buzev

Не им вярвай много на стенда. газови амортисьори винаги ги изкарват около 45-50%. Другата ми кола е меган 1, 96 година. от 9 години всеки път ми повтарят че амортисьорите задните са зле и няма да ме пуснат следващата година, а те все на 45% стоят и те после си признаха че на газови амортисьори толкова показва. Стенда е правен за маслени!
Оригиналните са ти газови и ако не са изтекли няма нужда от смяна (все пак имат малкомасълце в тях). Тактиката е да изхвърлиш всичко от багажника, гъташ седалките и един да се вози отзад и да слуша къде тропа.
Според мен или както ти писах в другата тема си за биалетки или тампони на заден мост. Задния мост може да се познае дали блъска в купето, като се вдигне колата на подемник!

На мен с отстъпка амортисьори с прашници и тампоните на макферсона ми излязоха 266 лв. от Тех-ко.
Ако наистина си за амортисьори мога да ти ги взема от там с 37% отстъпка.

Cvetoslav90

Биалетките ги смених онзи ден и сякаш постихна тропането ама сега пак го чувам същото! Значи освен да са тампоните на моста за което също се съмнявах ! Не знам дали да не сменя и шоковите тампони с прахозащитните маншони защото вторите се мандахерцат !

Cvetoslav90

В крайна сметка го я погледнаха на канал и ми казаха даже видях че са тампоните на стабилизиращите щанги.

Mondeicho

И като ги сменят ги намажи с морска грес, че се започва едно скърцане (rofl)

Cvetoslav90

Cvetoslav90

V.Buzev Все пак благодаря за отзивчивостта и съветите! Дано всичко се оправи като сменя тези тампони че е доста гадно тва хлопане и дано не се окаже и нещо друго, че като знам какъв съм карък  ???

V.Buzev

Цитат на: Cvetoslav90 в 11 Април 2017 16:05:20
V.Buzev Все пак благодаря за отзивчивостта и съветите! Дано всичко се оправи като сменя тези тампони че е доста гадно тва хлопане и дано не се окаже и нещо друго, че като знам какъв съм карък  ???

Писах ти и на ЛС други работи.

Тва за пръв път виждам вътрешни тампони на ст. щанга да се разбият. Къв пък зор са видяли  >:(

Cvetoslav90

Значи от това беше хлопането! Само че ми смениха само единия тампон защото при другия  нещо превъртя болта ли нз ! Казват че сиг има някаква гайка която е превъртяла и трябва да са намери начин да се махне тя! Обаче имам един друг въпрос- Тампона който държи двигателя възможно ли е да се намерят само двете гумени маншончета ли нз как да ги нарека или трябва целия да го купувам?

chokolino771

Целия колега , а на щангата и аз сменях и при мен хлопаше и замяташе задницата на дупка.

Cvetoslav90

Да целия трябва! Обаче дали е въможно от него да стърже така през неравности и на студено?