Форд каталог - какви крушки ми трябват?

Започната от Пешо Фара, 05 Февруари 2017 01:07:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Пешо Фара

Списък с каталозите за крушки за моделите на Форд, които съм публикувал. Темите включват необходимите крушки за главните фарове, фаровете за мъгла и стоповете. Не включват интериорното осветление, състоящо се обикновено от крушки W5W или 30мм сулфидни, както и осветлението на таблото и бутоните - 1.2W или 3W крушки.

Focus
Focus mk2: 2004 - 2007
Focus mk2.5 2.5: 2007 - 2011

C-Max
Focus C-Max mk1: 2003 - 2006
C-Max mk1 Facelift: 2007 - 2010

S-Max
S-Max mk1: 2005 - 2010
S-Max mk1 Facelift: 2010 - 2015

Mondeo
Mondeo mk3: 2000 - 2007
Mondeo mk4: 2007 - 2014

Можете да използвате темата за заявка за каталози, които все още не съм направил. Ще ъпдейтвам горния списък с всяка нова тема. Поздрави и безаварийно шофиране!

Mondeicho

Здравей!
Ще погледнеш ли линковете, защото и на двата за Мондео ми дава един и същи за мк4, този за Мк3 не се появява?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

nixel

Цитат на: Mondeicho в 05 Февруари 2017 07:55:02
Здравей!
Ще погледнеш ли линковете, защото и на двата за Мондео ми дава един и същи за мк4, този за Мк3 не се появява?
По лесно и удобно е да се ползва примерно на осрам lamp finder-а: https://am-application.osram.info/en
Там поне има различните вариации. Примерно на фокус мк2/мк2.5 има няколко варианта на задния стоп, а разликите мисля са от нивото на оборудване.
Освен това в каталога на осрам можеш да видиш и цокъла на крушката. Колегата по горе споменава примерно за фокус мк2.5 крушка PR21W ама няма информация за цокъла. Да 21 вата е и е PR - червена, ама BA15s ли е, BA15d, BAY15, BAW15s, BAU15s и т.н.

Пешо Фара

Мондейчо, извинявам се, явно съм допуснал грешка при копирането, вече са ми го поправили.

Никсел, не искам да се заяждам, но прочети тук. В автомобилостроенето не се използва повече от 1 цокъл на определена категория крушки, всичко е унифицирано. А някой ако стигне до цокли и да твърди, че крушка с 1 светлина може да е с байонетен цокъл с d накрая е просто несериозно.

Конкретно PR21W е с цокъл BAW15s, без никакви други възможности. PR21/5W също е с единствен вариант цокъл BAW15d. Виждаш ли разликата - single или dual конектор отдолу? Както и всички останали крушки - една крушка може да е само на определен цокъл, няма място за притеснение, че някой ще си купи PY21W и ще се окаже, че е с неправилен цокъл.

Подрави и със здраве!

Pestarzt

За първи път виждам човек от Перник да пише грамотно! (rofl)
Иначе браво за труда де, шегувам се...

Пешо Фара

Скоро ни прокараха ток и интернет и си свлаих буквар да се образовам малко...

ekstremniat

Колега явно си на ти с осветлението на автомобила имам нужда от съвет:мисля да купя Лед крушки h1 и да ги монтирам в автърмаркет лупи.Ще имам ли нормална къса светлина от лед крушките за да мога да си карам спокойно на тъмно или да монтирам ксенонови крушки?
Благодаря предварително за отговора.

Пешо Фара

Има крушки и крушки. Колко вата? Какви охладители? Дай да видя за кои става въпрос. ЛЕД за който има смисъл да говорим е над 200 лв комплекта и това вероятно ще е отговора на въпроса ти.

nixel

Цитат на: Пешо Фара в 05 Февруари 2017 19:14:19
Никсел, не искам да се заяждам, но прочети тук. В автомобилостроенето не се използва повече от 1 цокъл на определена категория крушки, всичко е унифицирано. А някой ако стигне до цокли и да твърди, че крушка с 1 светлина може да е с байонетен цокъл с d накрая е просто несериозно.

Конкретно PR21W е с цокъл BAW15s, без никакви други възможности. PR21/5W също е с единствен вариант цокъл BAW15d. Виждаш ли разликата - single или dual конектор отдолу? Както и всички останали крушки - една крушка може да е само на определен цокъл, няма място за притеснение, че някой ще си купи PY21W и ще се окаже, че е с неправилен цокъл.

Подрави и със здраве!
Това със стандартите си признавам че за сефте го чувам. Мислех си че между означението PR21W и BAW15s няма реална връзка. И то реално няма де, освен ако не знае човек стандартите наизуст. А и като види човек из магазините червени крушки на цокъл BA15s откъде да знае че не трябва да ги има. :))
В автомобилостроенето може и да не се използват, но на пазара ги има.
И не си мисли че като си купиш крушка PR21W задължително ще е със BAW15s цокъл. Че ще е 15s е сигурно, но има BA, BAW, BAY, BAU. Сигурно е че ще свети червено обаче, дори и да не е червена  (rofl) Осрам имат такива варианти.
Предполагам, щом има стандарти всичките вариации на които съм попадал из магазинчета и интернет са китайски изделия. Една маркова крушка едва ли ще направи продукт несъответстващ на стандартите.

Не съм твърдял че с D е за крушка с една светлина, просто дадох за пример разнообразието от цокли. Знам какво означава.
А иначе за моя фокус стоп светлините ми може да са:
P21/5W с цокъл BAY15d
PR21W с цокъл BAW15s - когато е със led габарити
има и трети вариант, но той не е стандартен  :D

Не се обиждай, но имаш пропуски. Моя пример не е единствения. А и като обикновен потребител изчел света на крушките и едномесечно издирване на въпросната крушка мога да ти обясня какво означават тези спецификации за едни ш*бани крушки. Вадя си крушката (понеже не знам каква е) и тръгвам из магазините с нея да търся на същия цокъл червена крушка. Нищо не намирам, а из интернет намирам всякакъв цвят крушки на какви ли не цокли. Дори намирам крушки с две светлини на една пъпка.
Да оставим настрана факта че в нито един магазин не знаят коя крушка какъв стандарт е и на какъв цокъл. Абсолютно всички искат да видят старата.

ekstremniat

Цитат на: Пешо Фара в 05 Февруари 2017 22:57:16
Има крушки и крушки. Колко вата? Какви охладители? Дай да видя за кои става въпрос. ЛЕД за който има смисъл да говорим е над 200 лв комплекта и това вероятно ще е отговора на въпроса ти.

Здравей колега благодаря за отговора.Може ли да ми обясниш разликата между Лед крушки от 200 лева и тези на който съм приложил линк.Благодаря предварително.H4 H7 H13 H11 H1 9005 9006 COB LED Headlight 72W 8000LM All In One Car LED Headlights Bulb Head Lamp Fog Light Pure White 6500K
http://s.aliexpress.com/AFZremmq
(from AliExpress Android)

Пешо Фара

По спецификация тия изглеждат наред ама съм сигурен че няма да отговаря на реалността, след като се монтират и измерят.
А картинката където халогенната дава 2 пъти по-малко светлина от ЛЕД крушката е "да бе да".

ekstremniat

Цитат на: Пешо Фара в 07 Февруари 2017 22:59:14
По спецификация тия изглеждат наред ама съм сигурен че няма да отговаря на реалността, след като се монтират и измерят.
А картинката където халогенната дава 2 пъти по-малко светлина от ЛЕД крушката е "да бе да".

А снимките от почти 900 човека ?А 9800 дето са ги купили тези крушки и те ли са се преебали?

Пешо Фара

Като гледам си решил да ги вземеш и търсиш благословия. Давай и кажи после колко хубаво светят. Тия плащат за лайна не казват че са преебани да не им се смеят.

nixel

Цитат на: ekstremniat в 08 Февруари 2017 17:41:20
А снимките от почти 900 човека ?А 9800 дето са ги купили тези крушки и те ли са се преебали?
Само да вметна, че съм вземал лед крушки от али експреса. Не бяха за фарове. Пробвах разни други варианти - за стопове, задни светлини, габарити, мигачи, осветление в краката.

Всичко свети перфектно и е супер за цената си. Ама до едно време, после гори, а гаранция няма.
Така че се замисли още веднъж! Коментарите е ясно че ще са хубави. Все пак са писани в деня на получаването, а не след няколко месеца, когато са за хвърляне.
Предполагам защото взех най-евтините варианти се оказаха най-големите боклуци. Ама то релацията винаги е обратно пропорционална. Даже единия китаеца ме пита на какъв цокъл искам да са крушките. Явно не е запознат с таблицата със стандартите. (rofl)

hotblooded

Цитат на: ekstremniat в 08 Февруари 2017 17:41:20
По едно време си докарвах по някой лев като качвах такива снимки и пишех положителни коментари. Снимки в нета колкото искаш, даже и готови коментари.  (rofl) LED-a е като ксенона - или трябва да е ОЕМ - или не става за "никъф чеп" (освен да го пишеш като екстра като продаваш колата

ekstremniat

Не ме разбирайте грешно и не се заяждам с никой но тук в България цените са прекалено надути.От алито си взех двапъти вече комплект лупи за вграждане за няма и 50 лева а тук започват от 125 без декоративните капачки.Взимал съм и крушки и още си светят нормално.Незнам защо но не винаги скъпото е хубаво.
Сега съм замислил напролет на Фокуса да му сложа лупите и едни такива диодни крушки пък ще видим ще го бъде ли или не

nixel

Аз не
Цитат на: ekstremniat в 09 Февруари 2017 18:58:40
Не ме разбирайте грешно и не се заяждам с никой но тук в България цените са прекалено надути.От алито си взех двапъти вече комплект лупи за вграждане за няма и 50 лева а тук започват от 125 без декоративните капачки.Взимал съм и крушки и още си светят нормално.Незнам защо но не винаги скъпото е хубаво.
Сега съм замислил напролет на Фокуса да му сложа лупите и едни такива диодни крушки пък ще видим ще го бъде ли или не
Аз ти писах за да имаш едно наум, понеже съм си патил. Не казвам че са лоши, не казвам че са хубави. От Китай винаги има риск. Макар че в крайна сметка винаги можеш да отвориш dispute и да си вземеш парите.
Наистина не винаги скъпото е хубаво. На мен са ми горяли осрам крушки във вкъщи, но в гаранция и ги замених.
Всеки сам си решава. Аз нямам доверие специално за крушки на китайците. За лупи, декорации и т.н. няма проблем, ама за електроника и то немаркова от Китай.....  :-[

Последния фал - една нощна лампа за стаята на детето. Много красива, страхотна, но не влиза в контакта. Европейски стандарт, но не влиза. Побългарих я като запоих вътре един кабел с външен щепсел, ама не е там работата. Тука са по 10-20 лева, аз я взех за 1-2 долара. Разликата в цената се оказа за сметка на качеството.
Имал съм случай с един баласт за ксенон. Гръмна като пуснах фаровете за тест. И то така гръмна, че кутийката се пръсна а вътре нищо не остана.
Много пъти съм рискувал с баш китайски стоки и специално за електроника не им се доверявам освен ако не са големи доказани брандове. Например за мултицет на Mastech без колебание дръннах едни пари.