Грешки Р138В, Р0089, Р1180

Започната от tedi2112, 20 Февруари 2017 17:56:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tedi2112

Здравейте колеги,
Първата грешка Р138В се появява непрекъснато, а няма проблем със запалителната система.
По време на изпреварване колата придърпа и изгуби мощност, светна червена лампа и изписа проблем с двгателя, след което изгасна, след минути запали и нямаше проблем. Засечени бяха тези две грешки
Р0089 и Р1180. Като седмица преди това ми светна пиктограма на таблото, която означаваше проблем с двигателя. Незная каква точно грешка е засечена, освен че е EGP проблем. Колата е купена преди наколко седмици. Върви перфектно. Но ситуацията с изпреварването не бе приятна. С тези компютри така ли трябва да се ходи за диагностика и чистене, майсторите казват, че няма проблем. Дали има общо между грешките и какво бихте ме посъветвали.

Alexi

първата грешка мисля ,че е за подгряващите свещи .. при другите 2 обаче нещата са по сериозни ,ниско налягане на горивото са и 2те ( дюзи ,клапан на помпата ,помпа ) ,грешки не се чистят без да се отстрани проблема по мотора ,препоръчвам да смениш "майсторите"

omirhit

Смени си горивния филтър.

tedi2112

Филтрите и маслото са сменени наскоро, и новият проблем е че много пуши, бял ухаещ на нафта пушек.
Оказа се и 4 свещи са изгорели, в сервиза подмениха само едната, която се скъса и за другите три не се наеха.
Има ли способни майстори някъде?

Pyrhel

Р138В е за релето на свещите, измериха ли дали отива напрежение към тях преди да развиват? На тези температури не може проблемът да е от свещите.
Другите 2 са за ниско налягане на горивото и проблем с помпата. Както казва Алекси - с горивният филтър се започва, дори и ако е сменян скоро - кофти нафта или "отмиване" на боклуци от резервоара заради добавка или нещо подобно. Но чак пушене - явно има някакъв друг проблем. Трябва да се види реалното налягане на рейла - дали наистина проблемът е в помпата или сензорът е заминал.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

tedi2112

Помагайте колегги, втори горивен филтър сменяме за два месеца, колата е задръстена от некачествено гориво.

V.Buzev

В кой сервиз си ходил че така чевръсто са се отказали да подменят свещите?

Аз ходя при Виктор срещу Дом майка и дете. Малко по-скъпо взима ама пък поне знае какво прави.