Най-добрата добавка за дизел и филтър за твърди частици (DPF)?

Започната от nff, 21 Януари 2017 14:04:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nff

Здравейте. От доста време не съм писал, защото Фордът се оказа здрава машина - много съм доволен и не е създавал никакви проблеми. Дано и занапред да е така - пожелвам и на вас да случите на добра кола.

Та съвсем превантивно и пак казвам без никакви проблеми да ми е създавал искам да му сипя добавка за почистване на горивната система и някаква за почистване на филтъра за твърди частици - DPF или FAP. Какво ще ми препоръчате?

mimo1975

Аз използвам това My Link за профилактика един път годишно , и това http://bluechemgroup-bg.com/product/pro-tec/gorivni-sistemi/dizel/pochistvashti-preparati-dizel/dpf-super-cleaner/
за DPF филтъра . За филтъра трябва да се внимава да не се предозира , също така дали има допълнително подаване на течност  eolys или AdBlue като и в двата случая мненията са различни , за или против ползването на добавката .
Също така да се ползва добавка която не съдържа церий , защото той понижава температурата на изгаряне на саждите но оставя налепи по филтъра който не изгарят . Добавката на ПРО - ТЕК уж не използва церий като катализатор но не съм и разглеждал етикета , следващият път ще го направя .
Това е всичко което знам за добавките за филтъра , базирано на мнения от чужди форуми , там проблема е в разгара си /престъпление е отстраняването на филтъра/ но и нас това ни чака рано или късно !

Alexi

то не е престъпление ,просто ставаш собственик на недвижим имот :)

BillyBADBoy

AdBlue e добавка за SCR катализаторите и няма нищо общо с DPF филтъра. Моля да не се бърка.

Eolys се използва при PSA, но не и във Форд до колкото ми е известно. Там ролята на добавката се изпълнява от допълнително количество гориво, което се впръсква и по този начин се повишава температурата на филтъра преди регенерацията му.

Като цяло Bardahl имат добри добавки за превантивно поддържане на DPF филтъра.

mimo1975

А автомобилите с SCR катализатор имат ли филтър за твърди частици ? За Бардал съм съгласен но са доста скъпи добавките им за DPF . Иначе и аз ползвам от тях BDC за дизела .

П.П.   Разбрах за DPF фа , има и такъв филтър + scr катализатор + обикновен катализатор /поне при blueHDI е така /