Вибрации и виене Focus mk1 TDCI

Започната от darkfirebg, 02 Януари 2017 16:11:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

darkfirebg

Здравейте, от скоро имам Focus TDCI 115.
Проблемите са 2:
По-големия е че има значителни вибрации във волана и таблото.. особено при студен двигател.
Сменени са демпферен маховик + комплект съединител и масления тампон на двигателя.
Някой друг имал ли е подобен проблем? Дали е възможно да е от другите тампони на двигателя, разбрах че имал още 2?
Вибрации в скоростния лост няма.. При 140-150км/ч вибрациите са много видими и в огледалото за задно виждане..

Втория проблем, е че има шум, подобен на виене между 900 и 1800 оборота.. Наскоро смених комплект ангренажен ремък и след това се прояви.. дали е възможно, ремъкът да не е достатъчно натегнат или да е пренатегнат?

VladislavD

Аз също съм с МК1 фейслифт и при мен ги има вибрациите, но са само във волана и то тогава, когато автомобила е в покой. Миналата година ми се наложи за малък период от време да покарам същия Фокус, при който обаче вибрациите бяха много по - значителни, особено в областта на таблото. Та не се тревожи - не си единствения, хаха. Възможно ли е да е дефект в самия модел?

yumyum

И при мен е така с изключение на виенето което трябва да погледнеш по отблизо.Иначе стара кола по нашите пътища особено ако караш и по павета се раздрънква с времето.Мога да посъветвам да погледнеш де що има тампон и да се смени,не е нужно да е скъсан ,може и да се е състарил с времето и да е изгубил гъвкавост.

darkfirebg

Като се оправи времето я карам при форд маниака:)