Дисплей за забравена врата

Започната от Стоян, 18 Януари 2017 09:38:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Стоян

Здравейте,колеги!Имам следния проблем с Форда (Мондео 98г. чиа),забелязах,че не свети задна дясна врата при проверка от компютъра преди запалване.Прочетох няколко теми,но за съжаление не открих решение на проблема.Това което разбрах е че бутончето на колонката е само за плафоните,а датчика за отворена врата се намира в задната брава.Свалих кората на вратата и замерих с мултицет.При отворена врата няма показания на уреда(прозвъняване),но при затворена си пищи.Според измерванията датчика би трябвало да работи.Замерих дали идва напрежение до него и се оказа,че идва 6,7в.Реших да разглобя и таблото и разгледам дисплея,който се оказа капсулован.Отворих въпросния дисплей и се оказа,че е пълен с елементи смд и два чипа.Крушката е здрава!Обръщам се към можещите и знаещите за помощ!Има ли смисъл да ровя по платката (с ваша помощ) или да поръчвам дисплей?Само да спомена,че имам малко понятие от електроника и чоркане на елементи.Извинявам се ако не съм дал пълна информация!Благодаря предварително на всички отзовали се!

ivchotr

А колко ток стига при бравите на другите врати?