Повторно пускане в движение

Започната от YosifAtanasov, 20 Февруари 2017 20:22:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

YosifAtanasov

Здравейте колеги,
Преди известно време катастрофирах и застрахователите обявиха колата за тотал щета. Щетите не са чак толкова големи, за около 1000лв. с труда ще мога да си възстановя колата. За да ми изплатят щетите, обаче трябваше да бракувам колата. Та въпроса ми е има ли начин след като е обявена за тотал щета и бракувана, да пусна колата отново в движение?

Mondeicho

Евентуално с минаване на технотест, но с всичките ремонти и разправии дали си заслужава цената?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Bivola

Като си ходил да я сваляш от отчет в КАТ може би си носил и писмо от Застрахователната компания, в което пише, че колата е тотал. При дупченето на талоните също са ти писали върху големия талон "Тотална щета" и вече в системата на КАТ се води като такава. От тук нататък мисля, че за този номер на рама няма вариант да се регистрира отново по никакъв законен начин в България.
Ако е била свалена като "Съхранение в частен имот" повторната регистрация е възможна, но в твоя случай едва ли.

YosifAtanasov

Благодаря колеги, за бързите отговори. Попитах в застрахователната компания и в КАТ, от двете места казаха, че  когато колата обявена за тотал щета и бракувана пускането и в движение е невъзможно.