Син пушек при 1.6 tdci

Започната от yumyum, 14 Ноември 2016 21:35:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

yumyum

Здравейте колеги.Проблема е че при старт на студено пуши доста в синьо(неизгоряла нафта) и двигателя тресе повече от нормално но оборотите са си нормални-не играят.Направена е диагностика която нищо не показа.Дадения проблем се появи след смяна на дифтунгите и пластмасовия всмукателен колектор.След като загрее колата вече се държи нормално.Повечето симтоми са описвани вече във форума но за 1.8 tddi и не знам дали важат и за мен.Притеснявам се да не са разпръсквачи на дюзите или пикаеща дюза но това не трябва ли да се хване от диагностика?Също така нормално ли е като запаля сутрин и отворя капачката за маслото от там да духа здраво заради картерната вентилация?Това не се ли пускаше от ЕГР-а само като загрее колата?Благодаря предварително за помоща.

Alexi

първо си замери свещите

yumyum

Сутрин беше малко условно изказване,паля я на температура над 10 градуса,тогава свещите играят ли въобще?

Pyrhel

Според мен ЕГР-ът не работи коректно или е много мръсен. Свещите работят винаги, независимо от външната температура.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

yumyum

Че е мръсен,мръсен е.Да не би да е запецнал в отворено положение?Направо да го затапя?Притеснявам се само да не изпише грешка от това.Иначе ще проверя свещите.

Pyrhel

Пробвай, най-много да светне чек енджина.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.