Ford focus mk1 1.8 tddi като дръпна назад педала на газта оборотите се вдигат

Започната от ivko, 08 Ноември 2016 17:43:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivko

Здравейте, днес забелязах че като дръпна назад педала на газта оборотите се дигат на 1100 1200 и не падат. Трябва да загася колата и да я запаля и тогава всичко се нормализира.  Не искам за това нещо да я карам на майстор защото ще ми  изкарат 1000 повреди само и само да ми вземат парите.

Alexi

ivko

Цитат на: Alexi в 08 Ноември 2016 17:47:32
не го дърпай назад

Хех, да попринцип няма да го дърпам. Обаче исках да разбера дали е някакъв проблем това . По думите ти съдя че не е проблем и малко се успокоих

Mondeicho

Интересното е защо го дърпаш назад, не ми е хрумвало да го правя досега... (fe)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Pyrhel

Педалът е електронен, явно се е повредил... Пробвай да му почистиш пистите, но едва ли нещо ще се получи и вероятно ще трябва да го смениш. Бих карал така докато се предаде тотално.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivko

Ами без да си искам да го дръпнах и оборотите се качиха, а и от скоро оборотите играят като друсна в дупка и съм почти сигурен че е от това. Няма да копувам нов до като се на прецака напълно. Няма как да се възтановят тези писти ... но ще ги погледна.

ivchotr

За да ги погледнеш, трябва да разкапсуловаш кутията на реостата с пистите. Не е сложно, но трябва да внимаваш. Принципно не би трябвало да се вдигат оборотите при дръпнат педал, щото четецът по пистите би трябвало да излезе от тях в този случай. Обикновено при проблем с педала компът вкарва колата в сервизен режим, тоест забива я на празен ход.

ivko

Ами когато имам време ще го разглобя и ще пиша какво е станало.