версия умишлен палеж

Започната от envo, 21 Юни 2016 07:37:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

opex

Цитат на: envo в 25 Юни 2016 19:19:48
... Казвам само, че Господ е горе и всеки ще си получи заслуженото...
Ами, първо ако си вярващ в Господ, то не би трябвало да се уповаваш на него "за да им го върне" на тия, дето са сторили на теб зло. Според всякакви писания Той не е с такъв характер и не работи по този начин.
И второ, ако вярваш в това, че всеки си получава това, което е за служил, то в такъв случай щом ти си получил тази случка с колата, значи си направил нещо с което си си го заслужил. Следователно ако това е така не би трябвало да искаш отмъщение или някой да си го получи на следващ ред.

Не бива така. Трябва да си пожелаваш по-хубави неща. Ето например аз си пожелавам да разбера на 100% кое е мръсното шибано копеле (явно че е израснал без много бащини грижи :) ), което ми счупи предния прозорец и надра предния капак на колата :)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

envo

Голяма логика имаш, философ и половина

Sent from my C6603 using Tapatalk

Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

envo

Малко да раздвижа темата. След 3,5 месеца от случката се развива следното:
Началото на септември разследването е прекратено и трябва на страните да се изпрати преписка от решението по адреси. Това не се случва при мен, тоест не получавам преписка, незнайно защо. Хубаво, че от друг източник разбрах, че е приключено делото. На 05.10.2016 ходих в районна прокуратура, за да си взема преписката. Заключението от пожаро-техническата експертиза е: техническа неизправност-късо съединение по таксито. Версията за умишлен палеж е отхвърлена. В случая след консултации с адвокати ми беше отговорено, че трябва да получа обезщетение по гражданска отговорност. Още чакам отговор от застрахователите, понеже заведох щета още след случката и документите са изпратени за разглеждане в София (така ми казаха от офиса на Лев Инс вчера). Искам да попитам само, някой който е в час, дали от Лев Инс са получили информацията, че става въпрос за късо съединение, а не за умишлен палеж. Защото всички медии крещяха, че било умишлен палеж без да знаят за какво става въпрос. Или трябва да изчакам да отхвърлят обезщетението и тогава да приложа документите (пожаро-техническа експертиза) и отново да се преразгледа? Това не ми е ясно.

Bivola

Твой е ангажимента да приложиш документите по щетата. Колкото по-бързо ги приложиш, толкова по- бързо ще ти платят. Публикациите в медиите нямат тежестта на документ от Прокуратурата, който имаш ти.  И в този смисъл не може да бъде основание за обоснован отказ. Късото съединение е покрит риск по гражданска, така че счятам че ще ти платят, но за тази цел ще трябва да си занесеш прокурорското.

envo

Днес подадох молба за преразглеждане на щетата, поради липса на доказателства и приложих преписката от решението. В него пише каква е причината за пожара и се надявам вече да ми отговорят.

Sent from my F3211 using Tapatalk