Форд Фокус проблем с ремък

Започната от Kostadin_Andreev, 23 Декември 2013 20:41:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Kostadin_Andreev

Здравейте колеги,казвам се Костадин и съм нов тук.От 2 седмици съм горд собственик на Фокус 1.8 ТДДИ 90нр 2000г. Обслужих го с масло ремък на помпата, ролка,пистов ремък и паразитна ролка на пистовия ремък.Проблема е следния-от 3-4 дена пистовия ремък свири сутрин при студена кола след консултация в сервиз ми поискаха 300 лв за смяна на обтяжна ролка и обтегач на пистовият ремък като според тях проблемът е от това.Но защо при топъл двигател спира свиренето?от днес ми свети лампата на акумулатора 10 мин докато колата загрее?дайте съвет какво да правя 300лв да много пари а и ме съмнява да е обтегача защо се оправя при топъл двигател?и знаете ли свестен човек в пловдив който да ми го оправи и да си поддържам при него колата защото ми писна от пишман майстори.Благодаря ви очаквам отговори

Alexi

Kostadin_Andreev

Нямам идея иска ми 15лв за ремъка въпросния майстор.. Нека уточня че аз не разбирам от коли от там ми идват опасенията че ме разиграва

Alexi

възможно е да не е точно същия размер а малко по голям и за това да приплъзва .. за 15 лв - не е оригинален :) слагайте оригинални консумативи да нямате такива грижи .. все пак има вариант оптегача да е заминал но неговите симптоми са други ..

Kostadin_Andreev

Знаете ли някой в пловдив да я погледне?

Kostadin_Andreev

И защо като загрее се оправя?Проблем ли е да карам така тези дни

Bobi

Утре преди запалиш намокри пистовия ремък. Ако свиренето изчезне - ремък ментак. Според мен няма какво да стане на колата, ако я караш така няколко дни.

Kostadin_Andreev

Как да го намокря просто да сипя вода?

Bobi

Kostadin_Andreev

Ок ще опитам ако спре ще купя нов и ще опитам дам да го сменя а дали в евро 07 ще има читав ремък защото в пловдив друаде незнам от къде

Bobi

Там повечето части са с ниско качество, а оригинални не продават със сигурност. Ако оригиналният ремък ти е скъп, сложи такъв на Contitech. Разгледай темата за евтините онлайн магазини за форд във форума.

Kostadin_Andreev

Да ама аз искам утре да направя тази интервенция колега ако ди наясно с ремъците ако искаш остави едно телефонче аз сутринта ще сипя вода и ако е от ремъка ще ида да търся из пловдив и да ти звънна да кажа какво има и какво няма..

Bobi

Утре едва ли ще намериш магазин, който да работи. Пробвай това, което ти казах.
Иначе хубав ремък може да намериш в Косер. Ако не се лъжа, магазинът им се намираше на бул. "Източен" срещу "Ромпетрол". Друго място, на което можеш да провериш, е сервиз "D&N" на "Рогошко шосе". Някъде срещу автокъщата се намира.

Kostadin_Andreev

Оправих се..обтегача си беше и ми прецака и генератора така че колата ме остави на бъдни вечер на пътя.Равносметка ремонт генератор+нови четки 50лв,обтегач пистов ремък-250лв труд 50лв днес смених и заден лагер главина 50лв с труда и термостат 25лв с труда.

nikolay100

Имах същият проблем след смяна на ремъка. Започна да свири и даже се усеща как тормози двигателя от време на време. И аз си помислих, че от обтегача, а и майсторите казаха, че няма от какво друго да е, защото ролките са ок. Смених обтегача - близо 200 лв с вкл труд. И сега има подобрение, но пак го прави от време на време. Не знам вече какво да правя и къде да търся проблема.
Капката не пробива камъка със сила, а с упоритост.
http://www.nikolay100.com