Липсващ дебитомер?

Започната от mentor, 06 Юни 2016 06:59:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mentor

Здравейте . От няколко месеца гледам, избирам,пробвам фокус 1 1.6 и не мога да попадна на читав екземпляр.То наистина годинките вече са им множко, но все пак надявам се да намеря колата. Та въпроса ми е следния, нормално ли е да липсва дебитомера.Забелязах на няколко обяви , а днес го видях и на живо , по - скоро липсата. Питам момчето в автокъщата , вдига рамене. Друго което забелязах е , че фланеца свързващ гофр. тръба и кутията на въздушния филтър е с лого на форд.

marti1996

моят няма, но е дизел, може и твоята да е само с MAP

momo76

Първите са с дебитомер (MAF), на маркуча след филтъра.  След това са с MAP, стои на колектора зад алтернатора.

Sent from my Правец 82

mentor

Колега форд фен какво означава "първите" ,може би има в предвид зетек s защото съм го виждал,или по-скоро не и на зетек s и se. Но както и да е важното е, че там къдто е  с,фланец слвд филтъра е с MAF, а там където е MAP дебитомера е при колекторите,предполагам преди дросела.

momo76

Колега "почти форд фен" попитай чичко гугъл какво е MAF и какво е MAP. Едното мери дебит, а другото налягане. Едното е след въздушния филтър, а другото след дросела.
И една молба - като напишеш нещо, първо го прочети, пооправи грешките и после го публикувай.

Sent from my Правец 82

dimkaraganchev

Цитат на: momo76 в 06 Юни 2016 21:26:05
Колега "почти форд фен" попитай чичко гугъл какво е MAF и какво е MAP. Едното мери дебит, а другото налягане. Есното е след въздушния филтър, а другото след дросела.
И една молба - като напишеш нещо, първо го прочети, пооправи хрешките и после го публикувай.

Sent from my Правец 82
Хм, то това и за теб се отнася...

marti1996

с МАП-а еку-то определя какво е разреждането в всмукателния колектор

momo76

Ама съм заплес. Рева за грешки, пък пиша едни глупости.

Sent from my Правец 82

mentor

Да имаше грешки,които  уж коригирах ....
МАП - а и МАФ-а са ми ясни в общи линии .Въпроса ми бе дали не правят някви шекерии търговците.
Та след вашите отговори ми се изясниха нещата , благодаря за което.