Проблем с хидравличните повдигачи Ford Mondeo 2004 Diesel MK III

Започната от hristochamukov, 26 Май 2016 00:16:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hristochamukov

Здравейте,
Имам проблем смених 3 хидравлични повдигача, карам със масло Castrol 5W30. Сега се разтропа още някой,някой има ли идея от какво може да става това и има ли значение маслото. Колата е на 200 000км?
Благодаря предварително

Иван Вълков

Аз първо бих пробвал със смяна на маслото, да не си попаднал на някое менте. Другото което е може да се направи промивка на двигателя ( дали с добавка дали със специяално масло). Ти сигурен ли си че е клапан.  Аз бих побързал с отстраняването на проблема защото освен повдигачите на клапаните, обтегача на веригата същи е хидравличен.  Най- вероятно предишния собственик е сменял масло от дъжд на вятър и с каквото му попадне. Ако не се оправи с промивка....еми капака на главата долу вижда се какво е положението...след това може доста неща да излезнат....

Sent from my LG-D290 using Tapatalk

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Mondeicho

Принципно хидравличните повдигачи на модела са доста издържливи. Когато сменихте едните, проверихте ли останалите в какво състояние са? Предполагам, че да но и защо тези 3 ?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Alexi

на 200 хиляди може да е по табло ,за реални забрави .. не са слабо място повдигачите ,на разкачен ремък я запалете че там доста неща тракат като им дойде времето

BeTaTesTeR

Тоя мотор с верига ли е или с ангренажен ремък? Да не е прескочил зъб ако е ремък? Принципно ако само един или някаква група от 2-3 повдигача са блокирали, двигателя ще работи неравномерно и ще тресе доста. Ако си трака равномерно може да не са повдигачи, а нещо друго. Няма как от раз всичките едновременно да блокират.

Pyrhel

С верига е, но има склонност да прескача, когато не е както трябва обтегачът й.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.