2.2 TDCi - странно съскане

Започната от hotblooded, 23 Април 2016 17:53:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

От известно време насам,  като настъпя по сериозно газта се чува едно съскане, като от спукан маркуч след турбото, но маркучите са здрави, а колата си върви нормално и не пуши....  Някакви идеи къде да търся проблема?  Възможно ли е да изпуска от интеркулера,  без да предизвика пушек като от парен локомотив и без да се спъне колата?

baibradar

Моя кулер беше спукан а нямаше никакво съскане, а колата си вървеше без забележки. Огледай го за омасляване. Ако омаслява значи е спукан.

hotblooded

Може ли да се види без да се сваля бронята?

Alexi

ако махнеш кората отдолу на канал/подемник ще се види според мен

mladenmih

Счупен-леко позадръстен катализатор или пропуск по изпускателната система ежеера и т.н.
"аз съм най младия от инжинерите Харпов те ви казват да не пиете-не ги слушайте-пийте"

ihovahi

Иво, маркуча преди егр-а погледни. Ако трябва го свали и огледай. Най-вероятно от там е съскането.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

hotblooded

Имаме участник познал верния отговор. Васко печели 10 снежинки! 

Dmitarcho

Васко явно доста отговори...че днеска бая снежинки получи :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

V.Buzev

Да ползвам на Иво темата да си напиша и аз мъката. Същото съскане го чувам и аз откакто съм купил колата (вече 1 година). Свалял съм тръбата от кулера към EGR за чистене и нямам такова сцепено. Имам съмнение че ми е спукан кулера защото зад него има мазно петно с диаметър 20 см. върху другия радиатор. Закупил съм кулер друг но не ми остава време да го сменя.
Нямам пушеци и колата си върви прилично. Може ли да има още нещо спукано по към турбото или главно дефектира тоя маркуч към EGR-а?
В същото време имам и едно виене при обороти 1000 до 2000 все едно вие лагер на скоростната ама всъщност и на място ако форсирам си го има. След тези обороти виенето не се чува! Това пък що за чудо е при положение че преди година съм сменял къде квото може да се смени, освен водна помпа! Турбо?
Благодаря предварително на отзовалите се с мнение :).

mladenmih

Турбото може да вие в следствие на дебаланс,но също може и нищо да му няма,но пак да издава звук в следствие на премахнат катализатор.Може и да вие веригата тя също се чува по подобен начин.
"аз съм най младия от инжинерите Харпов те ви казват да не пиете-не ги слушайте-пийте"

V.Buzev

Цитат на: mladenmih в 29 Април 2016 08:26:41
Турбото може да вие в следствие на дебаланс,но също може и нищо да му няма,но пак да издава звук в следствие на премахнат катализатор.Може и да вие веригата тя също се чува по подобен начин.

Хм, днес се за слушахме по обстойно с едино приятелче за това гадно виене и на мен ми се струва, че се чува откъм демферната шайба или ролките около нея! Възможно ли е да е верига и ако е цял комплект ли се сменя заедно с успокоители, обтегачи и зъбни колела или може само дфектиралия елемент?

baibradar

Откачи ремъка и запали без него. Така ще разбереш дали е нещо по ремъчното задвижване.

V.Buzev

Цитат на: baibradar в 03 Май 2016 16:38:15
Откачи ремъка и запали без него. Така ще разбереш дали е нещо по ремъчното задвижване.

Да, това и аз си го помислих и при първа възможност ще го направя!

redchampions

Цитат на: hotblooded в 26 Април 2016 18:08:21

А кой е Васко и верния отговор, че започна и на мен да ми се причува съскане от толкова теми...

V.Buzev

Цитат на: redchampions в 17 Май 2016 17:46:21
А кой е Васко и верния отговор, че започна и на мен да ми се причува съскане от толкова теми...

Това е колегата ihovahi

V.Buzev

Емии направих го! Не е от ролка, звукът се чува и с откачен ремък и най-вероятно е поразтеглена веригата. Ще го карам така докато не покаже друга драма, че комплекта верига с успокоители и обтегачи си е цифра и ако се окаже че и зъбчатките са за смяна и сумата лесно ще подмине 1000 лв.
Някой беше пуснал линк към ангренажния комплект от някъде си на доста сносна цена. Ако може и тук да го постне ще съм благодарен!

hotblooded

Да смениш и обтегачите,  че много често проблема тръгва от тях.  Може да пробваш с една промивка (с масло за промивка)  и да се надяваш ако има заседнал обтегач да се размърда

Rosen_gb

И на мен вчера ми свиреше много колата като я понастъпя на място не, и не откъсва да върви. Като погледнахме маркуча от турбото за кулера беше много сцепен. Питахме в магазина днес колко струва, оня вика само оригинален има 162лв, викам му мерси. Купих вакумна лента и армирано тиксо ли е лента ли е незнам и две лепенки за гума и стана, колко ще държи ще си покаже.

hotblooded

Цитат на: Rosen_gb в 04 Юни 2016 21:01:30
И на мен вчера ми свиреше много колата като я понастъпя на място не, и не откъсва да върви. Като погледнахме маркуча от турбото за кулера беше много сцепен. Питахме в магазина днес колко струва, оня вика само оригинален има 162лв, викам му мерси. Купих вакумна лента и армирано тиксо ли е лента ли е незнам и две лепенки за гума и стана, колко ще държи ще си покаже.
Как 160 бе...  На мен ми взеха по малко, и то освен маркуча - ми сменяха и задните накладки...

zar

Цитат на: hotblooded в 26 Април 2016 18:08:21

По абсолютно същия начин се беше спукал и моя навремето и на същото място!Купувай сините силиконовите и забравяш!Аз също твърдях ,че не е спукан,ама беше :)
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

Rosen_gb

Цитат на: hotblooded в 04 Юни 2016 21:40:20
Как 160 бе...  На мен ми взеха по малко, и то освен маркуча - ми сменяха и задните накладки...

Питай в Euro 07

hotblooded

Евро 07 и оригинални части  (rofl) искали са да те клецат без вазелин, колега. Оригиналния маркуч е 120 лв в Мото Пфое

mirohristov

Почти... 120 лв. плюс още 85 лв. и си уцелил цената на маркуча в Мото Пфое.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

hotblooded

Цитат на: mirohristov в 05 Юни 2016 13:16:48
Почти... 120 лв. плюс още 85 лв. и си уцелил цената на маркуча в Мото Пфое.
Предлагаха ми за 120, като се спука моя..  (може да са гледали друг,  кой знае)

Dmitarcho

Мда....и аз съм питал в МП за такъв маркуч...оригинален е около 160-180 лв. не помня вече

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца