Кабели акумулатор

Започната от xStYl3, 22 Май 2016 21:11:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

xStYl3

Здравейте, от скоро съм собственик на Форд Мондео ТДЦИ 2.0 115коня 2006г. Първо да се извиня ако вече има създадена такава тема. Имам следния проблем. Опциите на волана ми не работят ( темпомат и клаксон ). Другият ми въпрос към вас е че забелязах под предния капак до акумулатора имам 3 захранващи кабела които не знам къде и как да свържа ако се свързват някъде де. Ще изпратя снимка и моля някой ако е наясно с това да драсне 2 реда. За темпомата не ми е толкова спешно и без това не ми харесва тая екстра но без клаксон ми е малко тъпо тъй като понякога се налага особено в градски условия. Благодаря предварително.

infomar

На предната ми фиеста имах проблем с клаксона, но се оказа, че мястото където беше захванат правеше лоша МАСА и от там и не свиреше. Почистих мястото където е захванат, стегнах го добре и.... засвири първа цигулка. (rofl)

xStYl3

Повече ме гризе за тея 3 кабела които са същите като + и - за акумулатора пък и нищо по волана ми не действа...прегледах бушони букси всичко е наред.

Pyrhel

За волана - най-вероятно проблемът е в лентовия кабел (clock spring-а). Тия кабели отпред в букса с червена тапа ли са?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

xStYl3

И трите са червени. Единия влиза в кутията с бушоните отпред другите два продължават и влизат в купето някъде. Предполагам или директно във волана или минават пак през бушонното табло в купето. Идея си нямам. Не знам другите Мондеота дали ги имат. Надявам се да не съм изключение. Снимка не мога да кача защото съм през телефон и ги прави много големи.