Форд Фокус 1.6TDCi 90 hp проблем с придърпване

Започната от Schaubia, 31 Май 2016 13:36:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Schaubia

Привет,
Фордът го имам от около седмица и на изкачване при Витиня ми направи следния проблем: на около 110 км/ч и около 2200 оборота (независимо от предавката) ми придърпа/прекъсна няколко пъти, за много кратко, всичките пъти на горе-долу тази скорост и обороти. Нищо не свети по таблото. Пали си (поне на топло) и в града се държи добре. Бях му сипала от по-евтината нафта от лукойл.
На диагностиката на Delphi ми даде 2 кода:
U0073 - (CAN) повреда комуникационна шина - прекъсва
U0416 - невалидни данни, получени от ABS - прекъсва

Моля за някакви идеи, какви може да са причините, а също и от идеи за свестни майстори, които могат да помогнат с проблема.

Благодарности!

Alexi

почни с обслужването на мотора - масло ,качествени филтри ,смени нафтата ..

Schaubia

Мерси за бързия отговор!
За обслужване - смених маслото и филтри без горивния (момчето каза, че е сменян скоро и няма нужда).
Масленият и въздушният са Филтрон, за този на климатика не помня марката. Надявам се, че е от нафтата, но грешките си остават, т.е. след като се изчистят и колата поработи - пак се появяват.

Pyrhel

U-кодовете няма да се оправят от обслужвания, смяна на филтри и подобни, това са комуникационни грешки, т.е. проблеми по кабелите, модулите или техния софтуер. Възможно е обаче да са останали от някакви обучения, ъпдейт на софтуер и т.н. Трябва да се изтрият и тогава да се гледа какво се случва. Иначе, ако пак се появяват или не могат да се изтрият - на твоя фокус компютърът му е между калника и бронята и може да се е напълнил с вода (или буксата му) и да дава проблеми. Ако останат, най-напред погледни под жабката - има една платка с няколко големи букси - извади и ги вкарай пак, понякога се вадят.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Schaubia

Мерси отново за съветите. Значи, буксите ги проверих, компа - също - поне видях, че няма вода, само дето кутията, в която е, е доста разхлабена, ако има значение. Грешките ги триха и след като поработи колата, пак се появяват.