Неприятно сеене на задницата на Мондео МК3 комби

Започната от piterbilt, 16 Май 2016 11:06:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

piterbilt

Здравейте,
Извинявам се предварително ако темата е била засергната някъде до сега, но аз доста търсих и гледах от къде мога да прочета повече.
От сервизите, които посетих така и не ме насочиха към правилното решение на проблема, а той е именно.
При преминаване на дупки, неравности и коловози в асфалта задницата на колата се измята на ляво или дясно и се получава едно доста неприятно сеене.
Тампони на задния мост - Ок, но комбитата не били с така наречените - rear subframe bushes , или поне тези в ибей не са за комби.
Биалетки ли са, стабилизиращи тампони ли са , намям идея....
Който се е сблъсквал с този проблем нека да даде съвет.

Alexi

почва се от амортисьори при подобен проблем не от биалетки и тампони ..

dilyan

Колега, това се получава и при не добра сходимист, та дори тя да е на предните колела.
Аз имах същия проблем след едно оправяне на сходимиста в Мото Пфое в Бургас :), а после след намесата на офицялния сервиз на Мазда (пак в Бургас) всичко заспа, както се казва!

Milcho

Амортисьори, реглаж.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

Иван Вълков

При мен бе блокирал единият амортисьор  :'(

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

redchampions

И при мен се получава - само когато съм в завой и преминавам през дупки, задницата се люлее настрани 1-2 пъти. Бях решил първо да ида на преглед на окачването за тампони, туй-онуй, и след това на реглаж...
Между другото, отзад ударните тампони на амортисьорите са се откачили от прахоуловителя и не знам кога е станало това и дали не са заминали и амортисьорите.

piterbilt

След поредната проверка Сервиз Д&Н се установи че всички тампони на задните носачи са за смяна. Амортесьорите са били сменени преди да купя колата, ама то толкова сменени неща дадоха фира за 6 месеца, че  :'(  :'(
Най-вероятно и амортесжорите ще сменя като я правя да го направя на веднъж.
Дайте идея тези тампони сменят ли се или да дам 600 лв за носачи както предложиха майсторите.