Свещи за газ?

Започната от Backstage, 02 Май 2014 04:13:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Backstage

има ли смисъл да слагам некви специални свещи за газ имало? или да слагам обикновени? има много негативни мнения по нет-а за тия свещи за газ...много бързо умирали...та се чудя

pantata

Слагай си хубави свещи и забрави това, че си с ги. Моите са на над 40к (бяха си на колата) и не са мръднали, но няма да е зле и аз да сменя профилактично. Ще следя темата, че вече като няма в МФ от двойната платина се чудя какви да слагам...

К.Методиев

Аз карам с Beru Ultra X Titan  а за лулите на свещите използвам електро изолационна смазка на beru zkf1.

За нашите коли иначе точния модел на свещите е BERU UXT8.

Иначе свещите за газ са измислица веднъж слагах такива и не ми харесаха, от тогава само платина слагам.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Backstage

Да и аз така си помислих...а каква е разликата между тия с които караш и тия които са "точния модел" не са ли едно и също? Значи такива ще взема и аз

К.Методиев

Няма разлика, имах в предвид, че това е модела за нашите коли, иначе цялата серия от свещи е ultra x titan.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Backstage

Аааа ясно брат значи взимам такива и забравям. Между другото аз нямам оплаквания но съм минал около 40к откакто имам колата и не съм ги пипал а кой знае от кога са...

naskoto__

Аз си взех от Мото Пфое свещи за Tourneo/Connect Flexfuel,демек със заводско газово.Не съм сигурен дали мотора е Зетек Е,но са си като нормалните свещи за тоя мотор-платинени(иначе преди това от МП ми дадоха с меден електрод,спря да върви,едната се пукна...и ги върнах след лют скандал).100 кинта за четирите,Моторкрафт,минал съм почти 40к км на газ и са си супер.

Backstage

днеска ги смених мойте и се оказа че са доста омаслени...явно гарнитурата на капака ми е заминала...иначе старите свещи направо се учудих как изобщо е работел мотора...нищо не беше останало от тях...единствено на 4-ти цилиндър беше маалко по добре,но общо взето леш

еееейййй  сори не знаех че е толкова голяма снимката...извинявам се

temples

за моя фокус си бях купил свещи беру, за 1500км са се прее*али. Миналата си купих свещи от мото пфое и нови кабели на беру по съвет на майстора и колата заспа. Иначе оригиналните свещи ми струваха 42лв. от мото пфое, беру-тата ги бях купил за 55лв.....

Ilian Petrov

Колеги, скоро мисля да сменям свещи, а и Алекси ме подкани ;), затова моля за мнението ви.
В сайтовете за Дуратек 2.0 се предлагат основно тези:
1. NGK 1516 LPG Laser Line 5 Iridium - най-скъпи, 32-39 лв./бр.
2. NGK 5809 Laser Platinum - 17-20 лв./бр.
3. BERU Z209 - 15-17 лв./бр.
4. BOSCH 242240656 - 15-17 лв./бр.
5. Разни модели на Champion
6. От МП на Мотокрафт, мисля че бяха по 28 лв./бр.

Общо взето са това или аз поне не откривам други...

sinnerman

Те свещите се сменят по предписание от Форд и за да не ти избият кабелите. Или ако кабелите са яки, бобините заминават. А твоя е с 4 бобини.
Най- добре ще ти работи колата с оригинални свещи. За фокус 1.6 свещите са 9-10 лв. Твоите сигурен ли си, че са 28 лева?

Ilian Petrov

Това излиза от МП:
Запитване за част
Каталожен номер

Марка
FORD

Запитване

Каталожен номер:
1369704
Наименование:
СВЕЩ
Цена с ДДС:
28.25 лв.

Или това:
Запитване за част
Каталожен номер

Марка
FORD

Запитване

Каталожен номер:
1315691
Наименование:
СВЕЩ
Цена с ДДС:
38.98 лв.
Заместващ номер:
1229477

nixel

В мотопфое ми сложиха оригинални motorcraft свещи за модела - такива каквито си излизат. Не знам какъв номер са, но бяха 28-29 лева парчето.
Тогава ми се пооправиха проблемите с прекъсванията на двигателя, а като смених и бобините - стана пушка. Яд ме е че не проверих колко струват оригинални бобини. Не са скъпи - 54 лева някъде парчето. Аз дадох повече.
Щом върви и нямаш проблеми, моят съвет е да отложиш покупката. А ако не са ти проблем парите - сменяй, но си запази старите.
То е хубаво и колите да си сменяме профилактично. Тук всичко опира до джоба и личното мнение. Според мен щом си купуваме "нови" коли втора употреба, не е оправдано да ги купуваме още веднъж с профилактични сменяния при условие, че нямат проблеми.
Всеки си има мнение.

sinnerman

Цитат на: Ilian Petrov в 19 Октомври 2016 14:55:57

Марка
FORD

Запитване

Каталожен номер:
1369704
Наименование:
СВЕЩ
Цена с ДДС:
28.25 лв.
http://www.kfz-teileprofi.de/ford/max/max-bj-2007-heute/4-zuendkerzen/a-1495407/
С доставката от Германия идват на 73 лв.

nixel

Да, най добре от голям чужд сайт. Така ще си сигурен че са оригинални. Защото колегата си е купувал фалшиви чистачки бош от мотопфое!

Ilian Petrov

Да, може би най-добре е да са оригиналните свещи. Обаче те са мислени да се кара на бензин и разстоянието на електродите е 1,3 мм., а за газ съм чел, че било добре да е 1 - 1,1 мм. Така ли е по-правилно наистина?

nixel

Двигателя ти е мислен за газ. Не е бензинов с афтърмаркет газово.

Ilian Petrov

Е точно де. Затова питам не е ли по-добре да не са свещите, които са за класическия бензинов двигател...

nixel

Аз не бих сложил свещи различни от предписаното от форд. Ако форд имат свещи за газ на syda мотора тогава да.

Mondeicho

Аз досега съм си направил изводите, че си е най-добре ако можеш да си го позволиш, слагаш оригинални и не се занимаваш да го мислиш....
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.