странна светлина от таблото

Започната от Festara, 27 Април 2016 22:01:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Festara

Здравейте колеги, от няколко месеца притежавам Форд Фокус 1.8 TdCi 100hp и съм доволен от него. От няколко дни забелязвам странно светене на таблото от индикатора за опъната ръчна спирачка. Светенето е много слабо и се вижда само на запалена кола. Дори светлините да не са пуснати то си свети, понякога изгасва. Колата е с нови наклатки и спирачната течност е на максимум. Прилагам 2 снимки на тях се вижда разликата в светенето. Ще се радвам ако някой ми даде идея от какво може да бъде.

Pyrhel

Не помня на коя кола се беше прецакал бутона под лоста на ръчната и даваше контакт и при напълно пусната ръчна. Ако вдигнеш съвсем леко лоста спира/премигва ли?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

martin1977

Не знам как е при Фокус, ще споделя за Мондео МК2. Едновременно светят и се чекват тази лампа+лампа ABS. А само тази свети при опъната ръчна. Има моменти, в които по време на движение светваха и гаснеха, дори понякога светваше и лампата на тракшъна заедно с тях, като тази на ABS-а светеше ту силно, ту мъждукаше слабо и накрая изгоря, сега не свети при нито едно положение, вече две смених и си горят, ма.ка му. В момента свети само ръчната, но не винаги. Когато свети, колата няма тракшън и ABS-а не сработва. Пробвай как е при теб - ти вероятно нямаш тракшън, но поне ABS-а може да пробваш. Така и не съм търсил проблема, но понеже не е перманентен допускам, че е някоя връзка към блока на ABS-a, или самия блок, или в най-добрия случай някой от датчиците на колелата.

momo76

Някой МК2 при грешка в ABS пали и двете лампи. При последбите си пали само която е проблемна.

Sent from my Правец 82

Festara

Пробвах с копчето на ръчната - там всичко е наред. Мисля си, че може да е от светлината на дисплея за километрите понеже той е винаги светнат дори без включени светлини. След празниците ще го разглобя да видя възможно ли е изобщо или дали да търся другаде.

martin1977

Не разбрах - ABS-а сработва ли докато свети тази лампа?

ipy

Провери нивото на спирачната течност.

Festara

ABS-а си работи както трябва. На контакт светва и при запалване загасва. Видях че на буксата която се намира на капачката на казанчето имаше корозия. Напръсках я с контактен спрей, но промяна нямаше. Течността ми е на максимум. Вече не знам утре ще видя спирачните апарати, но се замислям да го оставя да си свети :D

martin1977

Ами щом привидно всичко е наред, проблема е в бутона на ръчната. Смени го и си ОК. Спирачните апарати нямат връзка с лампата на таблото, при тях симптомите са други. Не ги пипай, ще се вкараш в приключение.

Festara

Не мисля, че е от бутона понеже след като го изключих продължи да свети.

Festara

Колеги днес реших да отворя километража. Мислех си, че може да е от някакво отражение. Видях, че е диод и свети много слабо.

whaaazp

Провери буксата на казанчето за спирачна течност.

P.s.
При проблем с ABS-a свети само неговата лампа.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Festara

Вече я проверих - няма промяна.

К.Методиев

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

sasho_vd

При мен - фокус 1,6 2003г. също понякога присветва лампата за ръчната, а понякога лампата за АБС...
АБС си работи... Проверих всичко и единствено остана да сменя спирачната течност, защото при проверка, тестера свети с две червени диодчета, което според човека с тестера означава, че течността е за смяна...