За качеството и вноса на предлаганите у нас акумулатори.

Започната от infomar, 10 Май 2016 15:55:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

infomar

Моля за мнение дали може да се различат по производители продаваните по интернет/магазините акумулатори у нас и какво се гледа при купуване на нов акумулатор?

Питах в два сайта и за страна производител на повечето от реномираните марки (Варта, Бош, Еxside) се посочи Полша. Чувал съм, че има и турско производство. На думи всички те омайват с обещания, но как може документално те да се проверят?

Замерване на тока (което единствено можем да направим) при получаване трябва ли да е в някакви граници?

Личи ли си по етикета коя е страната производител и има ли това значение, след като гаранцията е 3 год. Да, ама на третата година ако падне на 10% той пак ще е в работно състояние, само дето зиме няма да върти.... :-\
Какво покрива "ГАРАНЦИЯ" на акумулатора - дефектирала клетка... или спадане на ампеража в някакви граници? Никъде не намерих в нета на какви условия трябва да отговаря работещ акумулатор на третата година(или друга граница на гаранцията), но логично трябва да е в състояние в което колата да няма проблем с него.

Внасят ли се у нас акумулатори от оригиналната им страна производител.... или не?

п.с.
По-добре ли е да се довери човек, на фирмен авто сервиз да му достави и монтира исканият акумулатор и преди да се постави да му се направи замер с "товарна вилка" - трябва ли да покаже 100% от капацитета му и ако не е, да го откаже? В какви граници трябва да бъде като нов? Така срещу някакво заплащане, ще имаме гаранция, че акумулатора е читав.

Надявам се, че темата не се дублира.

доницети

ЦитатВнасят ли се у нас акумулатори от оригиналната им страна производител.... или не?

Разбира се! Произведеният в Турция се внася от Турция. Произведеният в Китай- от Китай.  (rofl)
Майтапът настрани, но ме съмнява Бош да произвеждат акумулатори в Германия, като има други балами да се тровят. За тях остава производството с най-голяма добавена ст-ст, т.е. най-скъпите неща- електроники, автоматични кутии ...

Dmitarcho

Не е проблем, като отидеш в магазин за акумулатори да ги накараш да ти замерят с товарна вилка новия акумулатор който ще си купиш от тях и да видиш в какво състояние е. На някой марки акумулатори, имат някакви номера, по който може да се разбере кога е пройзведен. Все пак, ако е стоял 1-2 години ... все ще е "изфирясал" малко или много. Дали ще отидеш в автосервиз или магазин за акумулатори - все едно и също е ;) На Ексайд премиум модела е с 5 години гаранция.
Ръца Пръца

infomar

Цитат на: Dmitarcho в 10 Май 2016 19:11:09
На Ексайд премиум модела е с 5 години гаранция.
ЕXIDE PREMIUM 60AH 600A R+.... на всякъде е с 3 години гаранция в България.

Alexi

купува се нещо марково ,което един път идва с 3г гаранция ,и имаш някаква увереност че ще върши работа .. точно тоя модел на Ексайд ,Премиум само че 85Ач търкалям вече 4г без грижи и няма симпроми да е уморен върти си при -15 тая зима както трябва

Dmitarcho

Може да се бъркам аз :) Помня, че като си купувах премиум, беше с по-голям гаранция от останалите.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

nixel

Доколкото знам има трима играча в батерийната индустрия - Delphi, Johnson Controls и Exide

Варта са на Johnson, мисля че притежават и заводите на бош, както и куп други марки и заводи по цял свят. Доста големи автомобилни марки използват акумулатори на Johnson за оригинални вграждане. Коя марка къде се прави не може да се хване при условие, че заводи и марки от цял свят са под шапката на огромна корпорация.

Alexi

това няма никакво реално значение .. то и Сеат и Ламборгини са на Ваг ама прилика между 2те марки няма .. акумулаторите са на класове - по висок клас - по голяма надеждност/цена/гаранция

TourneoRS

За последно когато гледах едни статистики Монбат беше трети по производство на Европейския пазар.Ексайд, Джонсън контрол/ Варта, Бош, Гигават, Перион, май имаше още една две марки забравил съм вече/ са напред но са с повече марки. Всичките те могат да произведат каквато марка искат с каквито параметри желае клиента. Монбат произвежда  за доста европейски марки. При Аку- тата сме добре , ама Приста ойл мноо се осраа с маслата ...
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

hotblooded

МонБат бяха стигнали до 20% брак при доставените в България акумулатори (по данни на търговец, който спря да ги предлага)...  Вярно че са сериозна фирма и имат капацитета да решат проблема, но като ти излезе име....

dimkaraganchev

А някой има ли впечатление от Baren Polar Plus. На Алмерата ми замина акумулаторът Exide Premium 12V, 60Ah, 600A EN. С него я купих февруари миналата година и не знам колко време е изкарал, но свърши от раз. Наложи се бързо да взимам нов и се спрях на Baren Polar Plus 12V, 64Ah, 610A EN на цена 140 лв с връщане на стария акумулатор. Алтернативата беше Монбат, но не ми се рискуваше.

infomar

V.Buzev

Като идваш към Плевен може да отскочиш до магазин Авто Рай. Там предлагат акумулатори Exide, на добри цени и с хубави отстъпки при върнат стар - те са директен вносител на тая марка!

TourneoRS

Цитат на: hotblooded в 11 Май 2016 20:15:55
МонБат бяха стигнали до 20% брак при доставените в България акумулатори (по данни на търговец, който спря да ги предлага)...  Вярно че са сериозна фирма и имат капацитета да решат проблема, но като ти излезе име....

Преди нова година имаше оферта за 300 залежали акута в София за 50лв парчето комплектна цена без гаранция. След седмица вече ги нямаше, със сигурност не са отишли за претопяване.А за името то е ясно.. във всяка лъжа има доза истина.

TourneoRS

Цитат на: dimkaraganchev в 12 Май 2016 13:19:17
А някой има ли впечатление от Baren Polar Plus. На Алмерата ми замина акумулаторът Exide Premium 12V, 60Ah, 600A EN. С него я купих февруари миналата година и не знам колко време е изкарал, но свърши от раз. Наложи се бързо да взимам нов и се спрях на Baren Polar Plus 12V, 64Ah, 610A EN на цена 140 лв с връщане на стария акумулатор. Алтернативата беше Монбат, но не ми се рискуваше.

Имаха нещо общо с Фиамм ако не се лъжа. Гледай да има сервиз , вече колкото изкара.