мнение за Ford Focus MK2 1,4 бензин 2006г., 80 к.с

Започната от stanimir_savov81, 04 Април 2016 11:13:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

stanimir_savov81

Здравейте, какво ви е мнението за Ford Focus MK2 1,4 бензин 2006г., 80 к.с, как се представя двигателя на купето и евентуалното му газифициране. Моля споделете ако имате и всякаква друга информация за модела, предимства, слаби места, недостатъци и т.н,

gsto

Здравей колега,
Зависи за какво ти трябва колата, но според мен фокус с по-малко от 1.6 няма смисъл - дори 1.6 е много спънат.
Двата мотора са с малкия данък и горят горе-долу еднакво, така че според мен 1.6 е правилния избор.

stanimir_savov81

Просто такъв приличен модел ми попадна, а и чудното е че има много екстри- темпомат, подгряване на преднстъкло, огледала, седалки, esp. Иначе и на мен ми се струват малко тези 80 к.с., карам смесено , и в града и извънградско, но не и чак толкова динамично, до 120-130

gsto

Цитат на: stanimir_savov81 в 04 Април 2016 14:56:09
Просто такъв приличен модел ми попадна, а и чудното е че има много екстри- темпомат, подгряване на преднстъкло, огледала, седалки, esp. Иначе и на мен ми се струват малко тези 80 к.с., карам смесено , и в града и извънградско, но не и чак толкова динамично, до 120-130

Ако искаш да поддържаш 120км/ч на магистрала, лятото с багаж и пътници, плюс климатик - ще ти е трудно като дойде баирче нагоре...ще смъкнеш предавка и ще вдигнеш оборотите, което ще ти вдигне разхода.

Сложиш ли и газ, нещата няма да станат по-добре, а по-скоро може да започне да върви по-малко.

Карал съм автомобил 1.4 80 коня, на друга марка и едно лято като ходих на море с 4 човека, пълен багажник и климатик - беше мъка. Разхода засякох пълно-пълно и след пътуването беше ... 9.5/100 бензин.

hotblooded

Щом екземпляра е приличен,  пробвай го как върви,  ако ти пасва на стила  - вземай го... 

peterpetroff

Едва ли ще ти хареса вървежа на 1,4! Фордовете са сравнително тежки като килограми коли и тези 80 бензинови коня няма как да ти доставят удоволствие от шофиране на дълъг път или градско ( ако намираш повод за удоволствие в градското шофиране). Винаги съм бил на мнение, че 1,4 бензин на Фокус е някакъв компромис от страна на производителя за работни (разбирай служебни) автомобили. За това купе, според мен, абсолютния минима е 1,6 100-те коня или дизел.

solo5

Аз съм с такъв Фокус (1,4i МК2, хечбек)
Не е много пъргав, но стои стабилно на пътя.
С жена ми го караме предимно градско (в Бургас).
Както я караме годишният пробег няма да надмине 10-15хил.км
Над 120-130км/ч започва да "папка" доста
Засега под 7,5-8л/100км не съм свалил разхода, градско и на 9,5-10л/100км отива
Но газово не бих сложил - върл противник съм

Когато взимах моят Фокус, търсех преди всичко запазен интериор и да не е нов внос.
Като си зададеш критериите, остава само да намериш най-оптималният вариант цена/качество