Малко впечатления от Фокус МК3 2016 - 1.5 TDCI, 95 к.с. Trend

Започната от Ilian Petrov, 25 Март 2016 09:53:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ilian Petrov

Имах възможността да покарам около 20 км. градско, нов служебен Фокус 1.5 TDCI, 95 к.с., Trend.
Реших, че не е редно да пиша в моята тема и затова пускам нова.
Шефа ми досега /вече близо 10 год./ взимаше Тойоти, Ауди, Wv, но сега реши да вземе един Форд. Май заради това, че за 5-те години гаранция няма ограничение в пробега.  ;D А нашите служебни коли се карат доста...
Ето малко снимки:

Малко впечатления - много стегната возия, даже бих казал малко твърда. На моят Фокус возията ми се струва малко по-комфортна.
Бях позабравил как дърпа дизел от ниските обороти :), но нещата се случват от около 1750 оборота - направо се изстрелва! Направи ми впечатление обаче, че на 3-та с 30-35 км/ч нещо се мъчи, което ме учуди. Дали защото не е разработена още... не знам. Но за мен лично, тия 95 коня са ми достатъчни. С 4-5 човека и багаж предполагам, че горе-долу ще е същото... нали е дизел. Вътре, усещането ми беше, че е по-тясна от моята, а по размери май ги дават същите. И нещо тоя син цвят по таблото и оборотомера не ми допадна особено. Може би на тъмно стои по-красиво. Това е засега.

Pyrhel

2012-та МП дадоха 2 фокуса да бръмчим на събора с тях. Тогава 1.5 дизел нямаше, дадоха ни 1.0 125 и 1.6 дизел 115. Харесаха ми, а синьото наистина се вижда много приятно нощно време, ето темата.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Ilian Petrov

Ами не видях, че вече има такава тема.
Ако искаш изтрий моята да не пълним излишно.

yanefff

Здравейте, колеги. Аз карам вече 1 година такъв служебен форд. Возията е доста стегната, волана изключително лек, което е много приятно при успоредно паркиране. На мен паркирането ми е малко приключени защото няма много видимост от задния прозорец. Разхода е приличен 4-4.5 ако караш до 100 км/ч. По магистралата към 5.5 при 140 км/ч. Вътре определено е по-тесен от фокус мк2. За 60 000км и 1 година нямаме проблеми по двигателя, само на 1 от колите (имаме 7 ) при каране 130-150км/ч се усеща едно придръпване все едно спира нафтата за част от секундата, може би засмуква боклуци.