Как се управляват чистачките на Фокус 2000

Започната от G_o_c_e_v, 09 Август 2012 14:19:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

G_o_c_e_v

Вчера изгубих 30 мин да проверявам кабели от куплунга. Направих всевъзможни комбинации с отделен кабел и не можах да накарам предните чистачки да се движат в прекъснат режим (както са откачени от лоста) Искам да си сложа реле, което се настройва колко да е прекъснатия режим, защото по някога дъжда е по малко и чистачките се пускат често и трият почти на сухо, друг път пък вали повече, но все пак не толкова, че да ги пусна на втора степен, а релето, което си намерих има голям толеранс за настройки.

Та, къде са релетата на чистачките и най вече ме интересува това, което е за прекъснатия режим на предните чистачки...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

tha22don

А защо просто не си сложиш лостче за чистачки от Ghia модела. То е с 6 степени мисля и прави цялата работа. Виж в темата ми за колата - аз смених обикновеното с такова от Ghia и прави именно това, което искаш - променя интервала на чистене.

ganador

И аз го смених с такова, взех го от морга за 20 лв.

G_o_c_e_v

Пишеше че на куплунга на чистачките трябва да има 10 кабела, а на моя са 9 и затова се наложи тази трансформация, която всъщност вече я направих и интервалите са от 2 сек до 30 сек.

Edit: Прочетох темата на колегата tha22don и си припомних въпросния му пост, само че съм забравил че е казал че може да стане на куплунг с 9 кабела обаче трябвало някаква настройка. Може ли да споделиш каква настройка се изисква?
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

tha22don

Ами ето едно обяснение.....от немски сайт с translate-a на английски....кликни върху снимката с лоста за чистачки в дясната част...

Как да модифицираме лоста за чистачки
Edit: С IE се вижда най-добре..току що го разбрах :) има и доста други добри указания в сайта.

Ако намериш евтино лоста - винаги можеш да пробваш директен replace и ако не стане чак тогава с този допълнителен кабел..

G_o_c_e_v

Може ли да ми помогнете да се сдобия с такова лостче, тука у Шумен няма морги?

Vas

Гледай в Mobile има доста ударени коли
И как по точно става със смяната на това лостче? Купуваш си друго от Ghia, сменяш и готово??

G_o_c_e_v

Ммм ако твоя лост разполага с 10 кабела на куплунга Да, но ако са 9 се налага добавката на един кабел на празното място на куплунга на лоста и другия край на кабела се закарва зад таблото с бушоните над съединителя и там се бодва на един куплунг, който му забравих номера :))

Vas

Как да разбера дали са 9 или 10? Трябва да свалям лоста за чистачките ли

G_o_c_e_v

Може да ги преброиш, само като свалиш кората над волана с тази на километража и броиш...
Ето ми темата за интервенцията

tubleron

Здравейте.Виждам,че темата е доста стара,но от скоро съм с Форд Фокус. Четох за тази смяна на лостчето за чистачките и реших и аз да сложа такова. Имам 10 кабела,купих и лостче от Чия,но пак не става. Само пуска чистачките(предни и задна),но не пръска вода на предните и степените не функционират. Дали съм взел дефектно лостче ? И още един въпрос. Само от Чия ли стават лостчетата или и от други модели като Мондео например?