Focus 1.8 TDCI спря да пали - Решен!

Започната от dan4o94, 11 Март 2016 12:13:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dan4o94

Здравейте колеги! Преди година и половина си купих Focus 1.8 tdci (duratorq), 115 к.с. МК2. Поддържан е. Преди 5 дни спря да пали, смених горивен филтър, обезвъздушена е, след това смених и датчик на колянов вал и все още не иска да пали. Няма цапано от масла или нафта по двигателя. Ходих на диагностика и няма никакви грешки, само като падне акумулатора ми дава грешка че някои модули не искат да се стартират, като го включа към количка със заряд (не знам как се казва :D ) и си изчистя грешката не се показва повече докато акумулатора не падне пак от въртене. Гледахме и живи данни и всичко си беше нормално, нямаше отклонения. Какво може да и е?

P.S: на 50 пъти 1 път ще запали и работи. Не се губи мощност, но както караш (5-10 км) изгасва и не иска да запали после. Това го прави от последните 5 дни, преди това не съм имал никакви проблеми.

Alexi

датчик разпр. вал смени не колянов

V.Buzev

Освен това и колегата да каже как се държи лампата на имобилайзера!

dan4o94

Сменени са и двата датчика,  днес ще се гледа електроника, по двигателя няма нищо. Ще пиша какво е излязло по-късно :) 

dan4o94

Update: оказа се че няма връзка с компютъра. Сега ще се тества окабеляването.

dan4o94

Колеги за сега нищо не са открили, дмес събрха пак цялта инсталация и забелязах че имобилайзера свети 1:6 ? Някакви идеи как да подкарам фордчето ?

V.Buzev

Това с 1:6 не гои разбрах :). Като дадеш на контакт ако ти мига бързо индикатора значи имаш драма с имото!

dan4o94

Значи като дам на контакт и лампата мига много бързо за минута и после започва да мига веднъж малка пауза и 6 пъти бързо и пак се повтаря. Странното е че миналата седмица поне се закачаше на диагностика, а сега изписва че не може да се свърже с компютъра и като дам на контакт едно от релетата на двигателя започва да цъка и не спира докато е на контакт.

dan4o94

Проблема е решен! Някакъв чип в компютъра беше хвърлил фира и само прехвърлихме данните от стария в нов компютър и сега е пушка :) Интересното е че колатае 2006 година, а компютъра който смъкнахме ( дефектния ) беше 2011 година :D