Въпрос за джойстик на Мондео Мк2

Започната от submar, 09 Януари 2014 12:54:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

submar

Здравейте колеги, обръщам се към вас с молба за съвет и помощ.
В моето Мондео  музиката е ЕОН 6000 РДС без управление от волана . Разполагам с джойстик от ЕОН 5000 или 5500 не съм сигурен .
Въпросът ми е може ли някой да ме осветли как трябва да стане свързването ако това е възможно.

Иван Вълков

Снимай  СД отзад т.к. ако е от фокус буксите за управлението са различни. Иначе местонахождението на буксата е в средата/ жълта между девете големи букси. Окабеляване трябва да имаш фабрично от конзолата на волана до мястото на аудиото.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

submar

Джойстикът е от Мондео мк1 и е с 6 кабела които са отрязани на около 25 см от джойстика а жълтата букса е с три кабела ,но като извадих моето СД жълтата букса е там и е включена но кабелите отиват в един голям общ сноп които не знам къде отива,може би наистина трябва да снимам , но мисля че има нещо което ми убягва или не знам.

К.Методиев

Джойстика е с шест пина не е с 5 при мк2.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

submar

Така е шест са, аз съм в грешка ,но освен констатацията, за сега джойстика ми стои само за украса.
Може би тук ще спомена че Мондеото ми е Ghia . Дано някой ме светне. Ако се е сблъсквал  с подобен проблем.

momo76

А погледна ли до волана дали нямаш свободна букса за джойстика.

submar

Колеги ,може би точния въпрос който трябва да задам е :
Има ли някой в неговата кола ЕОН 6000 RDS който да се управлява от волана с какъв джойстик е, и знае ли как шесте пина се трансформират в три в буксата на дистанционното отзад

momo76

Цитат на: momo76 в 11 Януари 2014 20:04:43
А погледна ли до волана дали нямаш свободна букса за джойстика.
Все пак погледна ли дали имаш букасата? Ако буксата е там просто слагаш и би трябвало да тръгне.
На жълтата букса на радиото имаш ли кабели на пиове 11 и 12?
По принцип от джойстика тръгват 6 кабела, които отиват до едно модулче (Radio interface module), което май се намира някъде зад жабката. От там тръгват 3 кабела към радиото.

submar

Благодаря за отговора ,нека сега да кажа до къде съм стигнал ,махнах пластмасите около волана и какво установих, под волана има една единствена букса с два пина разположени под прав ъгъл в ляво от волана има още една букса синя с четири пина които са разположени под различни ъгли но мисля че не е тя защото тя е с една кукичка която, когато буксите се сдвоят свързва двете половинки.но като стана въпрос от лявата страна на жабката има една празна букса, която не я знам за какво е ,и последно да кажа че жълтата букса за дистанционното с трите кабела е включена в радиото ,опитах обратно по нея да стигна до модула но трите кабела влизат в общ сноп които е бандажиран, и така.
Между пепелника и бутоните за подгрев на седалките има още две букси с черно и червено ,едната е малка другата е голяма може би са за чейнджър. Там има и още една която е захваната с едно като копче за шасито на средната конзола.

submar

А как изглежда" Радио интерфейс модула", как да го позная?

submar

Колеги ,здравейте, някой знае ли джойстика на управлението на EON 6000 RDS от волана къде е първото свързване на мъжко и женско след волана. Кабелите на джойстика са отрязани и не знам къде да ги свържа а отзад на сд то буксата за дистанционното е включена т.е има я.Как е включена на конзолата на волана?

pifa89

Качи снимки на Сд-то ,отпред и отзад на буксите. След това снимай джойстика и буксата която влиза в него. Ще ти помогна. Може да се наложи нов кабел да прекараш....

submar

Ще снимам, благодаря за предложението,дано се получи.

pifa89

Ето как направих джойстика на един колега от форума. Споделям снимки за да помогна и на вас да си го направите сами. Съпротивленията са за ЦД Пайнер.