Проблем със стоп светлини

Започната от solo5, 01 Февруари 2016 09:27:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

solo5

Здравейте, колеги!
Имам проблем със ляв стоп на моят Фокус.
Габаритът свети, но при задействане на спирачка, стоп светлина няма.
Купих нова крушка, смених и пак същата работа.
Чудя се вече дали отива 12v към стопа
и дали няма някакъв изгорял предпазител
Ако някой има идея къде да погледна ще съм благодарен  (fri)

Manolcho78

Ами като се чудиш, вземаш един мултицет и един помощник да натиска педала на спирачката и мериш на обхват за напрежение има ли 12 V :) ако няма, а десния свети, значи не е бушон, а нещо по ел. веригата - лош контакт, прекъснат проводник и т.н.
Свят - шарен, шматки - бол :)

yumyum

Колега не е това проблема.Крушките са под ъгъл и си сменил грешната,тази за стопа е с две жички вътре и затова само габарита свети.Звучи глупаво да объркаш коя е правилната ама на мен ми се случи същото.За най лесно по някакъв начин задръж спирачката след като си махнал стоповете и гледаш на коя позиция ти свети работещия и съответно сменяш от другата страна крушката.

solo5

Е, чак пък  ;D
Тази, която сменям е същата - с 2 "жички" (P21/5W)

yumyum

размени крушките тогава за да го елиминираш това като проблем,има шанс да си купил дефектна.Аз така един ден търсих къде ми се е загубила масата защото единя фар светеше слабо а то се оказа дефектна крушка,мислих че тя или свети или не ама имало и трето положение..Само споменавам че и при мен беше същата ситуация.

solo5

Хм  ::)
2 броя  Осрам запечатани заедно и двете да са дефектни  ::)

Manolcho78

хм, щом е с 2 жички, значи има 3 извода- по 1 + за габарит и стопа и масата, който сигурно е корпуса. Така че все пак си провери дали идва нещо на тия изводи и дали няма лош контакт м/у крушката и цокъла. Надали си такъв карък, че и 2-те нови крушки да са дефектни :(
П.С. Говоря малко по принцип, защото не знам как точно е изпълнено, но това е принципа - проверяваш дали ги има ел. верига и къде е прекъсната :)
Свят - шарен, шматки - бол :)

solo5

Утре ще се занимавам, че днес цял ден висях в КАТ за регистрация

solo5

Днес стоп светлината "изгря", след като почистих малко фасонката и буксата

solo5

Днес пак ми изчезна стоп светлината.
Явно имам проблем с пиновете на буксата
Някой може ли да даде съвет за действие?

V.Buzev

Цитат на: solo5 в 09 Февруари 2016 20:04:51
Днес пак ми изчезна стоп светлината.
Явно имам проблем с пиновете на буксата
Някой може ли да даде съвет за действие?

Аз процедирам по следния начин:
1. Със ситна шкурка почиствам перата на буксите (мъжка и женска)
2. Ръся обилно с WD40.
3. С тънка отвертка натягам перата на "женската" букса.

Ако след тази интервенция отново имам проблем извеждам допълнителна маса към платката на стопа!

yumyum

Да попитам не е ли по добре вместо wd40 да използвам спрей за почистване на ел.връзки или спирт?Или системата си е точно за вд-то?

V.Buzev

Може да ползваш всякакъв спрей против окиси