Fokus 1.8 TDCI не пали

Започната от denko, 17 Януари 2016 17:45:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

denko

Здравейте колеги, прочетох доста теми във форума по проблема,но не стигнах до решение за мен,моля дайте съвет.
от 10-тина дни забелязах трудно палене на студен двигател,3-4 пъти трябва да завъртя стартера за по 4-5 сек.за да запали акумулатора е нов,преди 2 дни по време на движение угасна в натоварено кръстовище,опитах 4 пъти да запали-не ще, Двама добросъвестни колеги спряха и ме избутаха на тротоара.след 5мин.опитах и запали и направо в сервиз за диагностика.Там установиха 3 грешки от вакум и 1 от датчик на коляновия вал.Относно вакума  откриха счупена снадка на вакум разпределител. Този горния маркуч с бялата снадка се беше отчупил, маркуча висеше - залепиха го. Но предположиха,че гасненето не е от това.

предположението беше евентуално датчик или контактна букса на датчик на коляновия вал

Прегледаха буксата нещо мериха и заключиха: ако пак го направи ела да видим дали записва същата грешка, за датчика на вала.Няма как да го закарам-просто умря от раз.
За трудното палене казаха да отида в по-ненатоварен ден да премерят подгревните свещи.
Днес изкарах форда от гаража, направих 3 обиколки около гаража и го оствих да работи, работи около 8-9 мин. и угасна.Няма палене.Опитах поне 10 пъти в рамките на 40мин.Не ще.откачих и закачих акумулатора-изчаках още около 20мин.Върти не пали.Не дава никаква грешка на таблото.
С помощта на съседи го бутнахме в гаража.Може ли някой колега да сподели как да го запаля,освен с кибрит?
П.С. на капака пише TDCI на мотора има лепенка TCI?

Alexi

ако не пали сам няма как да го запалиш освен с кибрит :) а като го закараш на сервиз ,нека първо замерят обратната нафта на дюзите

denko

Цитат на: Alexi в 17 Януари 2016 18:57:36
ако не пали сам няма как да го запалиш освен с кибрит :) а като го закараш на сервиз ,нека първо замерят обратната нафта на дюзите
Колега винаги ценя Твоето мнение,до сервиза ще го задърпам, но какво ще установят със замерването?Преди малко се обадих на шефа на сервиза -Дани Жилков, личен приятел ми е,човека рече: може и помпата да е заминала.В Пловдив ремонтират електрониката за около 400лв.Но тук в Пазарджик няма как да я подкараме ,ако е помпата. ???остава кибрита.Бах-мааму Кибрита за сега отпада.За този смотан италянски 100кс. двигател има малко данни в нета.за Европа и Азия мотора е 1.8 115кс?защо са отрязали 15кс?за бъде нестандартен?
П.С. като се замислих се сетих, след като угасна имаше странна миризма -между изгоряла гума и умряла мишка,вдигнах капака,но не установих откъде точно идва,дали пък някоя мишка не е прегризла кабел,но пък работи 8-9мин?Странната миризма си остана.

Alexi

твоята помпа няма електроника както на ТДДИ която е проблемна,има само ел.клапан който не е слабо място .. нека "шефа" да не говори наизуст ,има ли диагностичен софтуер за делфи ? ако няма сменяй сервиза .. относно 100те коня - мотора е същия като 115 .. твоя се е произвеждал само за Италия ,там се е вмествал в нисък данък и за това

Pyrhel

Казваш датчик на колянов вал, а си заградил на разпределителния. Неправилния си заградил, грешно си написал или са гледали неправилния?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

denko

Цитат на: Alexi в 17 Януари 2016 21:55:20
твоята помпа няма електроника както на ТДДИ която е проблемна,има само ел.клапан който не е слабо място .. нека "шефа" да не говори наизуст ,има ли диагностичен софтуер за делфи ? ако няма сменяй сервиза .. относно 100те коня - мотора е същия като 115 .. твоя се е произвеждал само за Италия ,там се е вмествал в нисък данък и за това
Благодаря за съвета-ще излезеш прав. В сервиза имат 1 дето се разкарва с лаптоп по автомобилите,той прави диагностиките-дали има този сотуер?Ще потърся и друг сервиз.

denko

Цитат на: Pyrhel в 18 Януари 2016 00:24:35
Казваш датчик на колянов вал, а си заградил на разпределителния. Неправилния си заградил, грешно си написал или са гледали неправилния?
Той-майстора с лаптопа го посочи и каза :"дава грешка на датчик колянов вал"после свали пласмасовия капак и намести уж буксата-тази дето съм снимал.каза"може да е датчика или буксата"
Аз не разбирам от двигатели-шефа пък каза може да е електрониката на помпата,но като направи пак проблема ела да проверим.Той пък вече не ще да запали хич.
Колега може да си прав - този с лаптопа да не знае или бърка нещата.

denko

Днес вече е в движение, оказа се датчика на разпределителния вал.След смяната пали от раз.
Питах техника защо миналия път каза "датчик колянов вал"? той, също попита така ли съм казал?Но вече е история.Дефектиралия датчик го завиха в пликче и ми го връчиха в кутийката от новия???