Фиеста 1999 1.3 - задната чистачка не работи

Започната от sanmartin84, 03 Февруари 2016 12:00:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sanmartin84

Здравейте, забелязвам, че задната чистачка работи много рядко, в последно време - никак :(. отоплението на задния прозорец също). разглобих контактните планки на капака и на престилката на задната броня - видимо никакви окислявания, няма скъсани кабели...почистих контактните пластини и бананите - отново без резултат. Почнах да се съмнявам в лостовия механизъм, но пък отоплението на стъклото е на отделен бутон на централната конзола...Някакви идеи? Поздрави.

Pyrhel

Измери дали до пластините отиват 12 волта. Вероятно масата се губи.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

sanmartin84

Знаеш ли кой плюс на коя пластина за кое е? Поздрави.

Pyrhel

Не, при opex е същото, ако ги знае може да се намеси.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

opex

Е ти си му отговорил - да провери за напрежение на пластините. :)
Но с крушка от фар или мигач между маса и пластина също след това за да се види дали не се губи в последствие от слаба връзка/студена спойка.
Най-добре momo76 трябва да знае :)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

sanmartin84

Явно довечера ще пригаждам пробна крушка за диагностика на Фиеста :). Ще пиша какъв е резултата. Поздрави.

momo76

Тази пластина дето се мърда надолу нагоре е маса. Другите не съм сигурен коя за какво  е , утре ще погледна по схемите.