Ремонт на скоростна кутия или 2-ра ръка?

Започната от piksi88, 06 Септември 2015 19:13:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

piksi88

Колеги от извесно време имам някакво хъркане като колата се движи. Бях при няколко майстора и всички са категорични- висящ лагер и скоростна кутия. Висящият лагер ще го сменя. За скоростната кутия ми препоръчват 2 ра ръка да си намеря от някъде и тук възникват няколко въпроса. Новата стара кутия в какво състояние ще е . Майсторите не се заемат да я търсят за да не слагат 2 пъти скорости за тяхна сметка. И тук е проблема, че едва ли не трябва всичко да е проба-грешка докато не попадна на читава кутия.По принцип моята не е идеална, но си превключва. Варианта да си поправя моята кутия напълно отпада според майсторите.Частите вътре били много скъпи и не си заслужавало.Според вас как е по добре да рискувам с 2 ра ръка кутия или да търся сервиз за моята. Ако някой предложи читав сервиз бих бил благодарен.
-

Alexi

piksi88

Има ли някакви начини да се провери кутията без да се слага на колата. Предполагам за синхронизаторите ще си е тото.

hotblooded

Цитат на: piksi88 в 07 Септември 2015 18:35:17
Има ли някакви начини да се провери кутията без да се слага на колата. Предполагам за синхронизаторите ще си е тото.
На твоята кутия какво и се случи в крайна сметка? Синхронизатори ли издадоха багажа, лагери ли, или се изрониха зъби? Ако не са изронени зъби - може да си купиш лагери/ синхронизатори и семерингите, но си е голяма играчка да я разглобиш и сглобиш и ако не го правиш сам - то цената на частите и труда ще ти стъпи на цената на кутията от морга, но там ще е малко игра на "тука има/тука нЕма". Като слагаш новата кутия - може да и смениш семерингите и да си прегелдаш съединител, маховик и семеринга на коляновия вал от към маховика и ако има наченки на теч - да го смениш, за да спестиш още едно сваляне на кутията.

Mondeicho

И аз така бях пред дилема- втора ръка или смяна синхронизатор на втора защото хърка, но като проверих цената на резервната част и труда ще взимам втора ръка пък дано си реша проблема.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Kalinkolev3

Вземсй втора ръка и не се занимавай. Масло + ремонт. Става 2 кутии

Mondeicho

Така и ще стане. Имам питане само дали има разлика между скоростите с палец за задната и тези като моята без такъв?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.