Разлики в изпускателната система Focus Mk1

Започната от ivaylo_m, 10 Май 2014 06:11:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivaylo_m

Пускам темата от чисто любопитство!
Забелязвам, че има доста Фокуси първо поколение комбита без крайно гърне на изпускателната си система (включително и моя Фокус), както и доста с крайно гърне (...на баща ми Фокуса е от тези).
Гледал съм моя Фокус - не е заварена тръба на мястото на крайното гърне, а тръбата си тръгва (цяла) от средното гърне със всичките си извивки.
От къде идва разликата в изпускателните системи?
До колко е стандартна изпускателната система без крайно гърне?
...да споделя и разликите между моя Фокус и този на баща ми:
-моя е 2001 година; произведен в Германия; купен от Австрия (TDDI 90hp Ghia);
-на баща ми е 1999 година; произведен в Испания; купен от Италия (TDDI 90hp Ghia);

ivaylo_m

...Явно никой не си е задавал въпроса :)

Besniq

И при мен и Брат ми с фокусите ( хечбек ТДДИ 90к.с. ) е така той има крайно, аз не...неговата е 1999г. моята 2000г. коя къде е пройзведена нз. ти как разбра за ваще ?!

ivaylo_m

По VIN кода, тук може да видиш какво е значението на Вашия VIN.
Иначе и двете коли ли са внесени от едно и също място?

П.П. още един декодер www.etis.ford.com/vehicleRegSelector.do

JoroM

При фокус мк1 хечбек - дизел, също има такива със и без задно гърне. Аз си намерих втора употреба много запазена оригинална цяла генерация само със средно гърне, на която има щампа 2003.. предполагам това е годината, не знам обаче от тдди ли е или от тдци.

andi

Здравей те някой може ли да ми каже защо се получава засмукване в изпускателните тръби като сложа едно пърцалче отзад на ауспуха ,колата работи на празни обороти и на моменти се получава засмукване навътре мотора е 1.6 16в.Първо си помислих,че това го прави от егр-клапъна ,но се оказа че аз нямам такъв .

opex

Проблеми имаш ли с колата, да работи неравномерно, да притриса?
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

andi

да работи неравномерно на празни обороти притриса и се чува едно потропване откъм страната на дроселовата клапа,сменя си оборотите чак се опитва да изгастне

Alexi

andi

opex

Струва ми се, че не разбираш особено за това ще ти препоръчам да идеш в сервиз, но първо проучи къде как се справят, защото повечето умеят да правят само жигули, а се иска някой, който да е запознат с Форд.

едит: защото не работи някой цилиндър като хората, но това може да е от свещи/кабели, прескочил ангренаж, прегорял клапан от газовата и др.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

andi

от сервизи ми се плюва вече ,до сега само ми се казва карай спокойно и немисли много,аз се опасявам за изгорял клапан ,дали може да го хванем със замерване на компресия всеки цилиндър по отделно като за начало

Alexi

andi

има ли тема за решение на проблема или известен добър майстор разбиращ специално от форд ,колата придърпва прекъсва във всички обороти сменени са свещи,кабели ,бобина от къде може да се получава тази неравномерна работа и прекъсване колата е 1.6фокус