Нов вид и начин на кражби от коли без взлом

Започната от Bobi, 08 Декември 2011 05:03:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Копирам мнение от ВАГ форум :
ЦитатНов вид и начин на кражби от коли , без взлом....
Това става при и след копиране на сигнала от дистанционното заключване. Не става въпрос за копиране сигнала на китайска аларма, а от фабрична за автомобил след 2002 година.
Информацията от пострадали ми спести вероятно кражба и разправии.
Крадците копират сигнала от дистанционното , когато заключвате колата, като блокират дистанционното. За целта, някой стои близо до колата ви , в радиус на 5-10 метра. Индикацията за такъв вид кражби е осезаема:
1.когато колата не се заключи от първия или втория път
2.когато около вас има хора с ръце в джобовете и съмнителен вид и лица.

При екскурзия на на Витоша,паркирах колата и ми направи впечатление мъж, с особена физиономия, който стоеше нелогично около паркираните коли. В момента на заключването , той мина около нас и си помислих че ще поиска огънче или цигара.Колата не се заключи от първия и втория път, заключи се на третия път.
Тогава свързах фактите, с разказа на потърпевши вече и се загледах още по внимателно в мъжа.
Извадих телефона и направих жест че снимам този мъж , застанал вече на 15 метра от нас. Тогава мъжа бързо и рязко се прикри зад едни храсти.
Решихме да сменим мястото за паркинг и когато потеглихме, видях същия този мъж, заедно с още един бързо да се качват в кола, в посока към София и да говорят интензивно.
Както разбрах от потърпевшите вече, няма как да се констатира и докаже такава кражба. Оставяш колата заключена , намираш си колата заключена и без подозрения си тръгваш.
Този вид кражби са без взлом. Полицията е безпомощна.
Ето затова споделям тук информацията, за да бъдете информирани.

escobar

Това по-скоро е jammer.
В един друг форум се обсъждаше идеята за ротвайлер в багажника и оставяне на колата на място, където се "бръмчи".
На мене могат да ми вземат от колата няколко изтъркани диска, аптечка и триъгълник, евентуално зарядното за телефон, ако им върши работа.

Чебурашка

Това са някакви аматьори щом се крият по храстите,купили са си сигурно от  тук заглушител,но ако така продължават да седят до колите с ръце в джобовете ще си намерят майстора мноого бързо  (hammer)