Въпрос за хидравлика

Започната от Fokusfan, 15 Ноември 2015 20:03:27

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Fokusfan

Здравейте колеги, отскоро имаме Focus mk2 фейслифт. Двигателя е 90 коня дизел. Имам въпрос който може да ви се стори тъп, но за мен е важен - къде е казанчето на хидравличната течност? Сутринта гледах, дзверих се и не го намерих.

Pyrhel

Здрасти. Под гърлотвината на казанчето за течността за чистачки.

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Fokusfan

Мерси много, направо не е истина къде са го забили. На другата кола е на централно място до спирачната.

Fokusfan

А като е там как да разбера къде е нивото на маслото?

Pyrhel

Като отвиеш капачката, на нея има клечка като за маслото:

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

G_o_c_e_v

Цитат на: Fokusfan в 15 Ноември 2015 20:13:00
...направо не е истина къде са го забили...
Не се оплаквай, защото на Ц макса казанчето се намира под десния фар и за да провериш или долееш трябва да се свали фара.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

m_focus

Цитат на: G_o_c_e_v в 15 Ноември 2015 23:14:26
Не се оплаквай, защото на Ц макса казанчето се намира под десния фар и за да провериш или долееш трябва да се свали фара.
И аз като отворя капака и стоя и се пуля дека е казанчето за тая хидравлика, явно ще се откача фара :D то май и за да се смени крушка пак трябва да се откачи ... В това отношение макса е назад от фокусника, при него всичко е елементарно.
карай форд и бъди горд :)

Gredarov

То на макса фара се държи на един болт. (rofl)

Fokusfan

Оказа се че е под фара, казанчето беше почти празно,  има някакви черти които мисля че са за нивото. И да питам какъв цвят е хидравличната течност, както споменах беше на дъното и долях червена, чак после се замислих каква трябва да е.