Скърцащи амортисьори

Започната от Pyrhel, 28 Февруари 2018 20:46:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

От известно време сутрин, когато е по-студено, амортисьорите на багажника скърцат при първото разгъване. Държат, вдигат сами багажника - нямат други проблеми. Сигурен съм, че са те, а не панти или тампоните, защото е типичният звук все едно са изкривени стержените на изпуснали, за да задържат капаците. Издават звука само на студено и само при първото разгъване.

Някакви хрумвания или тарикатлъци да се спре скърцането? (tooth)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Ozzie

Силиконовия спрей на MOTIP?
Пръскаш където стержена влиза в тялото на амортисьора.

Ползвам такъв за прахоуловителните семеринги на вилките на велосипедите ми. Държи ги меки и мазнички.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Ако прахоуловителите са мазни, като полепне прах по тях, ще става още по-зле. За велосипедите говоря. Аз на мотора ги забърсвам редовно, че коловете са ми важни. Предполагам, че на амортисьорчетата на багажника уплътненията са се одървили в студа или от старост, или от двете заедно и пръскането със спрея ще реши проблема временно. Идва един момент, в който просто трябва да се сменят.

Ozzie

Цитат на: ivchotr в 28 Февруари 2018 22:01:40Ако прахоуловителите са мазни, като полепне прах по тях, ще става още по-зле. За велосипедите говоря.
Тъй де. После вилката се раздвижва на място няколко пъти, обира се излишната смазка и гняс която излезе.
Същото е и с веригата- като я смажа, после пак попивам с парцала.
Ама да не отплесваме в offtopic(gathering)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Pyrhel

Вариант със смяна не присъства, по 13 лв са :))
Такива не съм отварял, вътре не са ли със сегменти (както при окачването)? Съмнявам се да има гумени истории на такова налягане.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

Щом ти се занимава ги разучи отвътре (rofl)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.