Мондео 1.8 Duratec - висок разход на бензин

Започната от Saimannasko, 11 Ноември 2015 22:29:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Saimannasko

Здравейте карам Мондео 1.8 duratec 125 к.с. От известно време засичам че разхода на гориво се е повиши доста и от време на време не пали от първият път като върна ключа и завъртя пак пали веднага имам осещането и че не върви както преди. На диагностика ми излиза грешка P1432 (отопление на термостата за охлаждащото средство) някой ако има идея какво и каде се намира това отопление и дали има връзка с разхода ?

ilko

P1432 Secondary Air Injection System Incorrect Flow Detected

На мен ми намирисва на проблем с клапите на смукателния колектор.

Saimannasko

P1432 (отопление на термостата за охлаждащото средство) така ми излиза на диагностика . А за клапите незнам можели да се повиши разхода от тях ? Днес също забелязах че когато не е загряла колата на птазен ход мени леко оборотите!

baibradar

Saimannasko

Ами не  bosch e , в сервиз я закачаха на диагностика. Имам и принтиран лист с номера и името на грешката по късно ще кача снимка.

Milcho

"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

Alexi

Saimannasko

Saimannasko

Някой знае ли каде се намира тва нещо, и дали от него може да се вдигне разхода и да мени оборотите на студен двигател?

V.Buzev

Цитат на: Saimannasko в 12 Ноември 2015 21:37:16
Някой знае ли каде се намира тва нещо, и дали от него може да се вдигне разхода и да мени оборотите на студен двигател?

Менене на обороти едва ли, но при незагравящ автомобил разхода се вдига и то с доста, особено при бензиновите!

Saimannasko

Принципно колата си загрява нормално, парното си работи единствено разхода е висок. Някой наясно ли е с клапите в смукателния колектор , дали от тях може да се повиши разхода?

hotblooded

Ако не работят или ги няма - може.