Охлаждане на Фиеста мк3 91г. НЕ загрява !

Започната от babafiesta, 25 Октомври 2015 17:13:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

babafiesta

Колеги,дайте съвет Фиестата ми е 91г. 1.4 карбуратор (73к.с) на бензин! сменена е водна помпа,радиатор,термостат,маркучи, колата не загрява достатъчно и много бавно.Като пипна радиатора постоянно е топъл което ще рече,че постоянно върти големия кръг и следователно не загрява достатъчно. Какъв може да е проблема,Моля помагайте! Да не казвам,че я имам от близо 2 години и никога не съм чул перка!!!

valyo08

Сам си отговорил-щом върти постоянно големия кръг причината е само една-отворен термостат.Това,че си го сменил не значи,че работи коректно.Преди години на един Ескорт смених 4 докато стана работата. 8)

babafiesta

Цитат на: valyo08 в 25 Октомври 2015 17:26:45
Сам си отговорил-щом върти постоянно големия кръг причината е само една-отворен термостат.Това,че си го сменил не значи,че работи коректно.Преди години на един Ескорт смених 4 докато стана работата. 8)
И със стария температура беше същата немога да си обясня.Най-накрая ще махна маркуча радиатор-термостат и ще запуша дупките,така я карах 2-3 дни и беше супер ! А за лятото обратно маркуча  :D незнам но много ме дразни!

opex

Ъъ, датчика за таблото може да се е насрал. В момента при мен е по същия начин - загрява нормално, но стрелката бавно се мърда и остава между синьото и средата, а в редки случаи, когато загрее и се включи перката, мръдва след средата по-рязко и пак се връща обратно.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

valyo08

Може.....ама ще стане по-ясно, ако колегата каже-кога двата маркуча и радиатора са топли? :o