Фиеста 1.4тдци проблем със съединителя

Започната от iliqn_kumanov, 15 Октомври 2015 20:56:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

iliqn_kumanov

Здравейте на всички. Преди известно време се появи странен шум на Фордчето при потегляне. Наподобява нещо между стържене и виене. Чува се само на първа и само когато е на положение полусъединител, когато пусна съединителя спира шумът. Колата е Фиеста 1,4 ТДЦИ 2002-а 68 коня. Един майстор ми каза че е демфера, друг ми каза че е съединителя, трети ми каза че е лагер - помпата. Поради тези различни мнения реших да пиша тук. Моля ако някой е имал такъв проблем да пише.

iliqn_kumanov

Оказа се че този шум идва от разбит маховик + обърнат феродов диск наобратно и надран притискател. Взех комплект на ЛУК съединител, маховик и лагер помпа и майстора вчера ги смени, съединителя е супер мек и си отделя долу, но скоростите влизат много трудно. Когато я покарам малко се пооправя, но трябва да поимнпя съединителя няколко пъти че да вкарам на първа. Майстора ми каза че го е обезвъздушил но е останал малко въздух, който се събирал някъде горе си и той сам щял да се обезвъздушислед 20 - 30 км.
Моля ако някой знае как точно се обезвъздушава да ми обясни да си го направя сам че не ми се занимава повече

valyo08

Това е задължение на "майстора"ти-отиваш и му висиш на главата,докато скоростите не станат "перце"! Няма как- хидравличната система на съединителя е затворена и трябва под налягане,да се отвори от пробката ,за да "излезе" въздуха.Така че не чакай,ако има въздух да се "самообезвъздуши".   >:(

m_focus

Малко спам по темата на колегата ... аман от пишман майстори, аз колко ходих по мъките заради един проблем, ламда сменях, компютър, какви ли не побългарявания на мафа и сумати проверки на дросели, моторчета, алтернатори и т.н. докато едно момче от другия форум откри проблема, оказа се ненапаснати валове, мъката беше с месеци, колата се мъчеше и аз с нея  :-[  ако майстора си разбира от работата без много мъки си отстранява проблема, ако е някой "разбирач" може да ти скапе здрава кола и да ти вгорчи живота ...
карай форд и бъди горд :)

iliqn_kumanov

Точно заради това не искам да се занимавам с майстори. Ако е лесно някой да обясни. Виждам я къде е лагер помпата и в нея влизат 2 маркучета. Някой ако знае точно как става да каже. Ще съм му благодарен.

valyo08

Там търси пробка за обезвъздушаване-като на спирачните цилиндърчета.