Боя или фолио за централната конзола?

Започната от marti1996, 02 Февруари 2015 23:29:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

marti1996

става въпрос за пластмаската дето са врътките за парното,радиото,запалка и др. при мен е олюпена леко, та да ви попитам какво бихте ми препоръчали да направя? карбоново фолио от 10лв или боя на спрей, и ако може да кажете как се прави едното или другото.
Предварително благодаря.

gsto

Аз пробвах и двата варианта и със спрей е по-добре.
Има специална боя за пластмаса от практирек/бриколаж. С обикновен автомобилен спрей не го прави, защото няма да се справиш. Пробвал съм с много различни спрейове и този за пластмасата е мн добър и дори запълва малките драскотини.

Боята за пластмаса обаче е матова и ако искаш след това трябва да пръснеш един слой лак отгоре.

Успех!

marti1996

Благодаря за отговора, аз питах защото е налюпена цялата, значи обикновен спрей мат няма да стане, ще потърся в практикер.

gsto

Цитат на: marti1996 в 14 Април 2015 14:30:28
Благодаря за отговора, аз питах защото е налюпена цялата, значи обикновен спрей мат няма да стане, ще потърся в практикер.

Ако е налюпена цялата е най-добре първо да свалиш слоя боя. Аз го направих с разредител за боя и малко много финна шкурка.
Спрея за пластмаса се продава почти навсякъде. Ето ти една обява от произволен сайт. Има и други цветове: http://www.kupilisi.com/product_info.php?cPath=610_608&products_id=10526

Дори да минеш конзолата със шкурка за да изчистиш старата боя, този спрей ще покрие всички драскотинки и ще изглежда като нова.
Ето една снимка как стана при мен:

Mondeicho

Зависи на кого как му харесва. Аз го направих с фолио на 3М. Става и със обикновен спрей, но преди това трябва както казва колегата да се изтъркани със фина шкурка, водна над 800 и след това да се пръсне праймер за пластмаси и филер, който се минава водно пак над 800. Става много добре. Желателно е и да се пръсне лак, защото така се предпазва по дълго повърхността от надраскване
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.