Какво ви е мнението?

Започната от sparky, 30 Октомври 2011 20:29:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sparky

Какво ви е мнението за зимни гуми 175/70/14 за фокус 1.8tddi

Bobi

Едва ли може да сложиш 14- ки . Фабричните размери за твоята кола може да ги видиш на долната таблица.

sparky

Книжката на колата пише че може 14, 15 и 16 цола. Но за дизела му дават 185/65/14
за 1.4 дават този размер но такива гуми оспях да намеря и затова питам дали е проблем и какво е мнението ви.

amplified

По принцип между 175/70/14 и 185/65/14 има 4мм разлика във външния диаметър на гумата, на фона на 601мм - това си е страшно малко. Отклонението е, че като ти показва 100км/ч по километраж реално ще се движиш с 101.
Ако 14" става на фокуса ги слагай без да се замисляш, единствено се опасявам, че спирачните апарати могат да опират, ако им идва малко 14".

petarrs

Служебният ми фокус е с 14-ки. Няма проблеми. Гумите са с размер 185/65 R14. Много е смешно как седят  :))

beware of the monster

Bobi

Това е все едно на X6 да сложиш 16-ки джанти....

Pyrhel

Ако апаратите не пречат на 14" джанти - бутай. Малко теснички ми се струват, но няма да се състезаваш я :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Vasilev

Не пречат, моя е с 14" и си карам смело по дупките. Даже по Русия има и с 13", но това вече е съвсем извратено  :D

Andreiand

и аз мисля да сложа гуми 185/65/14 на фокус 1.8 тдди комби, защото имам такива от старата кола(само 4 джанти трябват). Какво ще кажете за този размер как ще са на фокуса?

Vasilev

Това си е стандартен размер за модела. Няма ядове.