Свирене при натискане на съединител

Започната от thunder_go, 25 Декември 2014 16:10:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

thunder_go

Дядо Коледа ми донесе това за подарък
https://www.dropbox.com/s/algvt8hn70cxwki/2014-12-25%2009.04.42.mp4?dl=0
:(
Лагер, цял комплект? Маховик? Идеи? Че чак след нова година мога да я закарам на майстор... и фатал ли ще е ако я карам още 300-400км. така?

Edit: Весела Колда :)
newbie

Alexi

лагера е .. дали всичко или само той ще стане ясно като се смъкне кутията .. можеш да караш така известно време щом сега се е появило

thunder_go

newbie

Alexi

мда така е на английски .. има хора които са си сложили едномасовия кит и са доволни ,има и недоволни .. май зависи откъде ще го вземеш Marlboro слага на неговото мондео и беше доволен питай го откъде го е купил

svetlio.s

Цитат на: thunder_go в 25 Декември 2014 18:49:30
А лагер помпата Slave cylinder ли е на английски?
http://www.eurocarparts.com/ecp/c/Ford_Mondeo_2.0_2003/p/car-parts/car-transmission/clutch-and-associated-parts/clutch-kit/?637599810&1&984a3f2524d07255e15afd81e5075ef4cdb1749f&000069 т.е. тоя кит го включва? :)

Или нещо такова http://www.ebay.co.uk/itm/FORD-MONDEO-TDCI-6SP-DUAL-MASS-REPLACEMENT-FLYWHEEL-AND-CLUTCH-KIT-CSC-BOLTS-/371122786745?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Model%3AMondeo%7CPlat_Gen%3AMK+III&hash=item5668a451b9 колко рисково ви се струва? :D

Това първото на LUK взимай, на Форд оригиналния също е LUK.
Разглобяването и сглобяването става доста струдно и в сервиз ще ти коства поне 180-200лв - половината предница се разглобява за да се отцепи скоростната кутия. Така, че ако сменяш - сменяй всичко, не само лагера, после да не се наложи пак да отваряш!
При смяна на съединител е препоръчително и задължително да смениш и семеринга на коляновия вал преди маховика!
Успех!

thunder_go

До 3-4 януари ще огранича карането и веднага като се прибера във Варна ще я закарам да я преглеждат... След това ще ъпдейтвам :)
newbie

thunder_go

Така, случи се нещо странно - спря да свири...!?! Надали се е оправило, но мога да карам известно време така, докато събера кеш за смяна предполагам?
newbie

martin1977

Така .... колега, Форд е автомобил с характер (rofl) И моите, а и всички имат навика сами да се развалят и сами да се оправят ... особено зимата. Така че няма място за притеснение, вируса е минал от самосебе си. Може и никога повече да не се появи, а ако се появи- тогава ще го мислиш. На мен вчера не ми работеше централното- днес работи.  :-[

QA

Аз също карам така от няма и месец и от време на време изчезва, но не се притеснявай, ще почне пак (rofl).
Дали е само лагер......ще стане ясно като се смъкне кутията =200лв труд.

thunder_go

Точно зарди това не ми се бърза, че 200лв. смяна само за лагер не ми се дават... събирам и за съединител (може би и маховик) и всичко накуп ;)
newbie

thunder_go

Най-накрая се смениха  8)
От eurocarparts се поръчаха (с тоя висок паунд...) и ми дойдоха към 1100 с доставката (съединител, лагер и маховик). Отделно смяната ми излезе 150 с почистване на ЕГР и интеркулер. Като седнах за сефте, три пъти я изгасих с новия съединител :D
newbie