Оптимален вариант за кабели и свещи

Започната от jorrddan, 27 Април 2016 17:04:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

jorrddan

Здрасти, пак съм аз.
Ще ме извините за нахалството, но търсачката не ми помогна.

Въпросът е, кой е най-добрият вариант за кабели и запалителни свещи, като съотношение цена качество.
Според един познат, също фордаджия, когато колата е с газов инжекцион, задължително кабелите и свещите трябва да са Motorcraft. От една страна е логично, от друга няма логика един куп сериозни производители да не могат да произведат кабели с коректни параметри.

Това, което аз намерих:

Motorcraft:
Кабели - 110 лева
Свещи - 48 или 54 лева цена за комплект, стандартен електрод, най-евтиния вариант демек.

NGK
Кабели - 70 лева
Свещи - 7, 15, 40 в зависимост от електрода и модела

DENSO
Кабели - няма
Свещи - 5 лева обикновена, 12 лева платинен електрод

Beru:
Кабели ~70 лева
Свещи - 9 или 13 лева

HERTH+BUSS ELPARTS
Кабели ~60 лева
Свещи - 9 или 13 лева, стандартен електрод, най-евтиния вариант демек.

Tesla:
Кабели ~40 лева
Свещи - няма

Има и Магнети Марели, Хюго и още хиляди марки.
Въпросът е има ли смисъл да се дадат много повече пари за оригинални кабели и свещи или може спокойно да се изберат Denso с платинен електрод и да се радваме на живота.

Ако е допустимо, при наличието на газова уредба да се ползват продукти на други марки, кои кабели и свещи са най-пдобри според вас.

П.П.: Благодаря за отделеното време!

martin1977

Кабели - Tesla или NGK - по-добре Tesla, на очудващо ниска цена са, да не би нещо да са менте. Свещи - NGK средния клас, преполагам са платинени, а скъпите иридиеви - няма смисъл от тях.

jorrddan

Цените ги гледах в интернет, предимно в 2 сайта. Не претендирам да са точни.
От предишен опит съдя, че цените на кабелите Tesla се движат между 40 и 50 лева.
По принцип имам добро мнение за NGК.

Въпросът е Motorcraft или нещо друго?

jorrddan

Явно ми е отредена самота...

Намерих свещи Denso PT16VR10, които ми звучат добре (имам добри спомени от марката), но ги дават само за двигател с код RKB.
Как да разбера кода на двигателя?

Ilian Petrov

Тази информация може да ти е полезна:

Ford Mondeo 2 Saloon (BFP) 1.8 i

85 kW

115 коня

бензин

седан

09.1996 - 11.2000

RKF, RKJ, RKB, RKH, RKK

jorrddan

Мерси, това го имам. Въпросът е кой е кодът на моя двигател RKF, RKJ, RKB, RKH или RKK.
Не знам как да разбера, но ще рискувам. Поне да има нещо японско в тая кола

Ilian Petrov

При мен кода на двигателя, ако не бъркам го пише на големия талон. Можеш да погледнеш.
Според този сайт, двигател 1.8 i, е само 115 коня, но е с няколко кода - https://www.autopower.bg/авточасти-ford-mondeo-2-saloon-bfp.html А тук са свещите, които са за седан, включително и тази на Denso, която споменаваш - https://www.autopower.bg/запалителни-свещи-ford-mondeo-2-saloon-bfp-1.8-i-d6418c36.html

jorrddan

Мерси, поръчах ги пък каквото сабя покаже.

Сега остава да установя какви кабели да си взема, защото Моторкрафт струват 110 лева, които не бих могъл да дам за това.

Въпросът е: Какви кабели?

jorrddan

Мисля да взема Беру, не мога да схвана само, как на едно място са 50 лева, а на друго 80.

infomar

Цитат на: jorrddan в 04 Юни 2016 20:54:02
Мисля да взема Беру, не мога да схвана само, как на едно място са 50 лева, а на друго 80.
Защо не купиш тези които препоръчва и е поставил производителя? Той би трябвало да постави оптималното за тази кола.
Аз също мисля да си закупя кабели и бобина за резервни, но мисля те да бъдат като оригиналните които са поставени. Все пак не сменям всяка година бобина и кабели.... :-[

jorrddan

Beru-то ги взех за 50 лева с отстъпка.
Моторкрафт са 110 лева.
Свещи денсо, дуал платинум ги взех за 30 лева. Обикновените на Моторкрафт са 44 лева комплекта.
Ми не си струва.
Да е нова, хубава кола да, но за тоя барутарник, дето едно му оправя две се скапят...
Освен това, исках да има нещо в колата, което е произведено в япония. Да има някакъв смисъл в тая кола

Въпросът в темата беше дали само и единствено с оригиналните кабели и свещи ще работи, като хората.
Ще знам отговора след няколко месеца

V.Buzev

Мегана ми е на газ от 7 години. от тогава го карам с кабели Тесла и свещи Денсо и никога не съм имал драма. Не вярвам и при теб да се появи. Кабелите са си силиконови на тях си пише че се препоръчват за коли с газови уредби.

jorrddan

Преди, на Нисана бях с Тесла и нямах ядове.
Сега взех Беру, защото много ми ги хвалиха, а и почти никой не обърна внимание на темата ми тук.
На нисана, някога сложих свещи Денсо, вървеше на пушка и харчеше малко. Затова се спрях на марката отново.