повишен разход?

Започната от bbbankov, 19 Май 2015 17:29:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bbbankov

Колеги дилемата е следната.
Колата е фиеста1990-1.4.
Дава ми разход градско 14 газ ,извън 10газ.
вярно че е стара кола и карбуратор,но този разход не е ли висок?

Vesel

На бензин какъв е бил разхода? На старата ми кола с обикновено газово разхода на газ беше +2. А за тия фиестички съм чувал да дават уникално нисък разход от сорта на 5 градско. Но на по-млада възраст разбира се. Тоя разход определено е завишен и може би трябва някаква калибровка на газовото, освен ако не е някакъв генерален проблем с двигателя, за това питам как е на бензин.

bbbankov

Абе и на бензин си гори доста.
Като я взех я водих на маистор за карбуратора,че не беше карана на бензин доста време.
Той отвори карбуратора, смени ускорителния клапан и още един и като я запалих на бензин при свален въздушен филтър от карба се чу едно смучене на въздух.
Той се позачуди почеса се и каза ,абе карай така.,След това направи центровка и каза ,окей си,.
Да ама разхода си е висок .Та се чудя след карбуратора и преди двигателя може ли от някъде да смуче въздух и така да ми качва разхода?

Vesel

Не съм спец в тая област, ама трябва да смениш майстора мисля. Преди карах деу ланос, което е по-голяма кола от фиестата и натоварена с хора и багаж, извънградско ми даваше не повече от 9 на газ. Но е важно също колко пъти си засичал тоя разход. От 2-3 пъти няма да получиш верни данни. Много зависи и от къде зареждаш.