вибрации по купето при 1000 оборота!!!

Започната от alishanov, 23 Февруари 2015 11:40:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

alishanov

Здравейте,имам следният проблем!!! Като запаля колата и като ми падне на 1000 оборота се усещат вибрации ,след като загрее напълно си падат оборотите на около 700-750 и тогава изчезват ,но като подам газ и задържа около тези 1000 оборота отново си ги има вибрациите,става дума за форд фокус мк1 1999г. 1,6 16v ZETEC!?!?! хидравличния тампон на двигателя който е под казанчето за антифриза е наред!Благодаря предварително на всеки който ми отговори  (thup)

Carina

От къде ги усещаш тия вибрации?
И аз съм с подобен фокус и всичките кори из купето вибрират, защото им се е разхлабило окачването.
Нямам проблем с двигателя или ходовата част, но пластмасите по таблото и вратите са се отпуснали с времето.
Виж дали не е това.

К.Методиев

Едва ли е наред тампона, гърмят на поразия и си изглеждат здрави.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

alishanov

Цитат на: К.Методиев в 03 Март 2015 10:03:03
Едва ли е наред тампона, гърмят на поразия и си изглеждат здрави.

Колега как трябва да изглежда здравият хидравличен тампон?Огледах го без да го свалям и нямаше течове на масло и от там реших че е наред!

alishanov

Цитат на: Carina в 02 Март 2015 20:53:37
От къде ги усещаш тия вибрации?
И аз съм с подобен фокус и всичките кори из купето вибрират, защото им се е разхлабило окачването.
Нямам проблем с двигателя или ходовата част, но пластмасите по таблото и вратите са се отпуснали с времето.
Виж дали не е това.

Здравей,вибрациите ги усещам по цялото купе не са много силни но дразнещо е когато колата е в покой все едно е угасена а щом подам малко газ и доближа тази зона на 1000 оборота и започват вибрациите !!!

К.Методиев

Като изтече се сллесква и мотора пада надолу, най добре е да се свали и провери, последния дето сменявах беше паднал мотора с над 2 см надолу, а видими беше здрав.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

alishanov

Цитат на: К.Методиев в 03 Март 2015 18:00:07
Като изтече се сллесква и мотора пада надолу, най добре е да се свали и провери, последния дето сменявах беше паднал мотора с над 2 см надолу, а видими беше здрав.

Колега,извинявай за въпросът но къде се сплесква под капачката която се вижда отгоре или от долната страна където се захваща тампонът?

alishanov

Благодаря на всички които ми отговориха ,проблемът се оказа в тампонът на скоростната кутия!