Focus 1.8 Tddi тампон на двигателя

Започната от jpetrov, 29 Януари 2015 21:14:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

jpetrov

Здравейте на всички,

Вчера се сдобих с горепосоченият автомобил, та имам някой и друг въпрос
Първото което ме учуди че колата по талон е 2003 г, по стъкла 2002, а пък двигателя е стария( точно какъвто исках) Мислех че тези двигатели са до 2001.
А основният ми въпрос е че единият тампон на двигателя е скъсан и на празен ход има неприятни вибрации, та има ли разлика между тампоните на двигателя, т.е. колко вида са? В неделя ще гледам и евентуално сменям, но ако мога същевременно да го купя ще бъде супер...

Pyrhel

Отиваш с номера на рамата и си купуваш точната част. Кой е новия и кой стария двигател? Според мен бъркаш 1.8 TD и 1.8 TDDi.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

jpetrov

Под стария двигател имам  в предвид  1.8 tddi, след това слагат 1.8 tdci

dobatavision

TDDI слагат от 1998 до 2005, TDCI от 2001 до 2005г. ... поне така пише в 'аутодата' !

dobatavision

Това е тампона основния който стои под казанчето за водата:
http://drive.bg/product_info.php?cPath=10102_10635&products_id=1868892&ModelId=9900&osCsid=ifr0tur609tdce35hljuh6rtc3
https://mot.bg/desen-tampon-na-dvigatelia-birth-mt065647-c9900
Иди в евро 07 и вземи марка ITN той е най-евтиния вариант няма смисъл да се набутваш.
Ако искаш по-скъп иди в мото фое ако не си вземи най-евтиния.
Аз от едно квартално магазинче си взех за около 70лв феби беше отдавна и не помня точната цена !

jpetrov

marti1996

ITN= цун кай хуй бива ли китайски части ?

dobatavision

Или ITN или оригинал специално за тоя тампон 'това е мое мнение все пак' ...
И другия който е долу при рейката !

К.Методиев

Онзи ден точно сменявахме този тампон на фокус, сложихме itn всички вибрации изчезнаха.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

dobatavision

Колега колко лева струваше ITN-то ?

К.Методиев

Нямам си идея колко е поръчахме го дойде и го сменихме, частите идват на фактура и се плаща в последствие.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.