Тапи между свещите на 1.4 80к.с. дуратек

Започната от tyrbopower, 12 Февруари 2015 02:10:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tyrbopower

Здравейте колеги нов съм в този форум и от скоро съм собственик на фиеста 1.4 16в 80к.с дуратек. Колата е от Италия и случайно като тръгнах да и сменям свещите забелязах как между тях беше наслоено едно лепило което ми изглежда на течен метал под капака на клапаните между двата вала :( Огледах го аз и забелязах че беше тръгнало да се люпи и свалих капака на клапаните и почнах да го люпа и накрая излезна отдоло нещо като тапа в средата с шестограм !Моля някой ако знае нещо повече за тези тапи и какво трябва да направя да ми помогле Благодаря колеги предварително  :'(

Pyrhel

Налучквам - предполагам, че са тапи за замръзване, защото се падат над стените на цилиндрите. Може да е протекла и да са мазали с лепило.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

tyrbopower

И аз така мисля ама ло6ото е че няма отвиване  :-X

hotblooded

Щом е на резба не е тапа против замръзване...

momo76

На някой мотори там е датчика за температура. Например 1.6 във Фокус.

2.9

tyrbopower

Колеги значи самия аз не съм наясно какво е дали е тапа дали е на резба или е само набито и залепено затова ви пиша   :'(

2.9

отворите сa били нужни при производството нa глaвaтa.След което сa зaтворени с въпросните тaпи.Под тях сa кухините зa циркулaция нa охлaдителнa течност около горивните кaмери.Сaмите тaпи сa с резби и вероятно сa и зaлепениСлед годините експлоaтaция нa aвтомобилa рaзвивaнето може и дa е трудно.Не ми стaнa ясно кaкъв ти е проблемa с тях освен aфтърмaркет лепилото по еднaтa-имa ли теч нa охлaдителнa течност?Почисти ИДЕAЛНО и огледaй зa пукнaтинa непосредствено около тaпaтa-подобни сглобки много трудно пропускaт.