Гуми Accelera

Започната от Pyrhel, 18 Октомври 2014 03:28:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Летните на Форду са Accelera PHI 225/40/18 по акъл на Митакинен - баннатия и Борко - сърдитото. Доволен съм, а за тая цена са даже и перфектни :))

Идва ред да търся зимни гуми и като не знам докога колата, на която ще се слагат ще е още моя - хич не ми се дават пари. До момента за 2ра ръка една нормална обява не съм видял - все някакви ДОТ-ове около 08-10, а няма особен избор за гадния размер 215/55/16.

Разгледах новите и видях, че Accelera правят някакви зимни - X-Grip, като по шарка не изглеждат много гадни:

Та, някой има ли впечатления от X-Grip?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

moni74

В продaвaлникa имa мишлен aлпин A5 нови зa 650лв, с нов дот но сa 205/55/16

----------------------------

radikn

Нека посъбудим темата...
някой кара ли с Accelera тази пародия на зима?
Че ми е влязла муха за есента- да си подаря един комплект...

opex

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Accelera/
Преди някой да каже, че е ревю, защото в линка пише 'reviews' - всичко е чиста статистика на базата на отзивите на стотици обикновени хора, които реално карат със съответните гуми. E, поне когато има поне 40-50 отзива.
Аз не бих си взел Accelera.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

При Ацелерата най-важното е кой размер се кара, 205/55/16 са шит, същите, но 225/40/18 - нищо общо в поведението...

Septerra

Съвсем случайно видях тази тема, нещо я бях изпуснал. Аз карам със зимни гуми точно като на снимката в първия пост. Какво да ви кажа - при тази смешна зима, трудно може да се разбере колко са читави. Едно сериозно натоварване съм им правил - покрай Коледа се прибирах от Пловдив до София и на магистралата имаше много сняг. Излизах спокойно извън коловозите на средната лента, за да изпреварвам камиони, колата не мърдаше при 90-100 км/ч. Ако това е някакво мерило - стават, нямам оплаквания. Иначе в София не съм видял достатъчно сняг някъде, за да видя зор. На сухо също нямам оплаквания - спира, завива, тръгва. Естествено, с важното пояснение, че не карам като състезател.

Pyrhel

На кой размер караш?

Septerra

205/55 R16, мисля, че е някакъв заводски на Мондеото.

Забравих да спомена един минус - доста са шумнички.

radikn

Е, това за шума не е добре...
аз с тази кола пътувам Пловдив-Лозенец главно,
а по магистралата с по-шумни гуми едва ли ще ги изтрая !

Septerra

Не е болка за умиране чак. Приемливо е.