Powershift - проблема решен

Започната от hondacbr, 11 Януари 2015 10:13:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hondacbr

Здравейте, от година си карам колата и съм нямал никакви проблеми. Кутията е Powershift 6ск и е супер. В последно време, от както е по-студено сутрин като потегля с колата между превключването се чува едно "хръткане" в кутията. Понякога, рядко ми дава грешка "Transmision malfunction", която изчезва след 15-20 секунди, или като загася и запаля колата на ново. Когато колата позагрее над 50-60 градуса, всичко е идеално и кутията се държи перфектно. Маслото съм го сменял в МотоПфое преди 10-15хил. когато купих колата. Та мисълта ми е дали да не сменя маслото или може да е нещо друго?

Alexi

едва ли е от маслото то е почти ново .. по скоро са симптоми за предстоящи проблеми с кутията ,тя за жалост ще се окаже не много надеждна .. ето как изглежда мехатроника отвътре след само 1 година ползване :

тези ограничители на пружините са пласмасови ,сякаш е детска играчка .. другия масов проблем е теч от семерингите към сухите дискове

hondacbr

Т.е. да си карам докато не се прецака и тогава да дам да ми сменят каквото трябва. Предполагам този мехатроник се сменя!  За сега нямам течове, но ще следя за такива.

Alexi

сменя се ,но няма да ти хареса цената му .. теча е вътрешен - от кутията към сухите дискове ( пак в нея )

hondacbr

Навярно си прав, но само едно ме учудва. Ето днес е по-топло и звука при предавките липсва. Ще карам така, а то каквото има да става ще стане!

marti1996

слагай 1 картон на радиатора докато позагрее на място и после потегляй. >:(

hondacbr

tropper

Офтопик по горните две мнения:
Преди години от Пежо бяха пуснали фабричен "зимен тунинг" за едни от техните модели  (406 HDI фейслифт или 407 HDI - не помня точно). Става въпрос за по-плътна предна решетка, която да замени оригиналната за зимния сезон. Целта - точно като на картона, но по-красиво ;)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

marti1996

Цитат на: tropper в 12 Януари 2015 07:56:48
Офтопик по горните две мнения:
Преди години от Пежо бяха пуснали фабричен "зимен тунинг" за едни от техните модели  (406 HDI фейслифт или 407 HDI - не помня точно). Става въпрос за по-плътна предна решетка, която да замени оригиналната за зимния сезон. Целта - точно като на картона, но по-красиво ;)
да колега ако може момчето да си намери такова нещо е идеално мисля че и при бмв го имаше бъбреците да се затварят и отварят автоматично според температурата

Alexi

Цитат на: hondacbr в 11 Януари 2015 12:38:41
Навярно си прав, но само едно ме учудва. Ето днес е по-топло и звука при предавките липсва. Ще карам така, а то каквото има да става ще стане!
според мен това не е много добра идея .. ако случайно се строши тая кутия ще бъде финансов шок

К.Методиев

Цитат на: Alexi в 13 Януари 2015 11:21:50
според мен това не е много добра идея .. ако случайно се строши тая кутия ще бъде финансов шок

Шок е слабо казано според мен, като знам какво става в тия кутии.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

hondacbr

Здравейте, вчера си купих масло и к-т филтър и го смених. Днес сутринта нарочно тръгнах след като запалих за да е студена, и да кажа от кутията няма никакъв шум. Включва много по-плавно. Старото масло ми се видя малко пресечено, но може и да се лъжа. След 2-3 дена ще видим има ли влошаване или всичко е ок. Благодаря на всички за постовете! Само да спомена, че ремонта не е чак толкова голяма драма, колкото се говори и ако стане нещо бих си я оправил понеже кефа е голям. Успех на всички!

hondacbr

Благодаря на всички отзова ли се на проблема ми. При мен всичко излезна от "качествено - оригинално" масло. След смяната му с ново всичко си дойде на мястото. Успех на всички!