Странно поведение Форд Фокус

Започната от teoto, 28 Декември 2014 17:23:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

teoto

Здрвейте, имам проблем с фокус 1,8 TDCI 100 к.с. при температури под 5гр., а именно:
1. Колата пали от втория път или от първи с повечко въртене и изпушва малко черен дим
2. Първите 2 км. са спускане, ако я оставя на неутрална скорост като вдигне 30км/ч оборотите почват да играят
от 800 до 1200 няколко пъти и колата угасва. След стартиране проблема изчезва
3. Ако спускам на скорост ~ 1км. и натисна съединителя пак загасва. След стартиране проблема изчезва
4, Запалена и оставена да работи на място няма проблем
На диагностика няма грешки ползвам FоCOM, единствено ми направи впечатление при "живите" данни
темп. на горивото в рейла -37гр. и дава инфо само на два инжектора един път на 1 и3 друг път на 2 и4.
Проверени са подгревните свещи и са наред. ЕГР е чистен преди година. Колата си има динамика и нормален разход.
На място има леки вибрации които усещам на волана.
Явно някой датчик се бъзика, ако някой има идея каква е болежката да помага.

п.п. Днес въведох наново кодовете на инжекторите - няма промяна. Имаше записана грешка Р0110 IAT, но мисля, че е от свалянето на кулера при проверката на свещите. Налягането в рейла е 25200кРа на празен ход и 77000кРа при 3000 об.

Alexi

замери си обратната нафта на дюзите

Pyrhel

Аз залагам на ЕГР, Можеш да сложиш една ламарина за проба.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

teoto

Ако е ЕГР няма ли да го прави и при по-висока околна температура?

Pyrhel

Ако не затваря добре, проблемът ще го усещаш точно като е студена и на топло няма да личи.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

teoto

Днес направих теста с обратната нафта. Приятно се изненадах от резултата.
1 цил-8мл
2 цил-8.5мл
3 цил-8мл
4 цил-9мл
тези резултати са за 1 мин работа на празен ход
Също така затапих и вакума на ЕГР. Утре ще пиша дали има промяна

chokolino771

На Нова година бях в Разград и моя приятел е с Фокус 2003,на връщане абе бавно кара викам ко става,спряхме и той вика авариен режим батка.Сутринта запали от 6-тия викам що така ,а то ето защо било,дюзите на живи данни ги дава точно така 8-9мл,моите като ги гледам 0,10-максимум до 0,20мл.,та предполагам и ти си със същия проблем-дюзи .Отделно му изписа и проблем с ЕГР,впрочем май имам снимката с грешките ето я